Werken Arteveldestadion officieel van start

Thomas Dubois
| 0 reacties
Werken Arteveldestadion officieel van start
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Vanmiddag werden de plannen rond het Gentse Arteveldestadion uitgebreider uit de doeken gedaan. Dit ging gepaard met de eerste werkzaamheden aan de Groothandelsmarkt waar onder het toeziend oog van alle prominenten de eerste muur van het huidig bouwwerk gesloopt werd. De eigenlijk bouw aan het nieuwe stadion begint normaal in de zomer van 2007. In Gent hoopt men in het seizoen 2008-2009 te kunnen starten in de nieuwe voetbaltempel.
 
Voor de financiering van het hele project wordt gerekend op de CVBA Arteveldestadion. Waar onder andere Optimal Financial Planners, het Gentse Stadsontwikkelingsbedrijf en enkele privépartners deel van uitmaken. De architectuur is in handen van het Studiebureau Bontinck. De aannemer van het hele project is de BESIX Group. De Stad Gent staat garant voor de gronden.
 
De hele middag kon niet voorbijgaan zonder de nodige speeches. Allereerst nam Frank Beke, de burgemeester van Gent het woord. Hij sprak z’n trots uit en gaf een historische schets van de plannen. Van het hele begin tot de uiteindelijke start. Daarna was het de beurt aan Dirk Bontinck, de eigenlijke architect. Het Arteveldestadion wordt een geheel waarbij het stadion het hoofdbouwwerk is. Daarnaast komt er een bovengrondse garage, de Optima-toren en een groots commercieel gedeelte.
 
Daarvoor nam Max Vorst het woord. Het is de bedoeling dat het Arteveldestadion een levendige pool wordt dat een extra troef bezorgt voor de Stad Gent. Ten slotte nam Ivan De Witte, voorzitter van AA Gent, het woord. Hij was bijzonder opgetogen en hoopt met AA Gent mede door het stadion in de toekomst uit te groeien tot een topclub in België. Het stadion zal zo'n 100 miljoen euro kosten en zal 20.000 toeschouwers kunnen herbergen.
 
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties