Laten de eersteklassers zich verrassen?

Philippe Crols
| 0 reacties
Laten de eersteklassers zich verrassen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er staan dit weekend maar liefst 32 wedstrijden op het programma in de Duitse DFB-Pokal. In de Duitse beker is men toe aan de zogenaamde 1. Hauptrunde. De eersteklassers maken dus hun opwachting. Deze zijn beschermd en krijgen dus eigenlijk allemaal een haalbare kaart voorgeschoteld, maar wat is haalbaar natuurlijk in een nationale bekercompetitie?
 
Deze bekerronde wordt vrijdag al afgetrapt. Dan krijgen we de wedstrijden VfL Osnabrück -E. Braunschweig en SV Sandhausen - Greuther Fürth voor de kiezen. Wedstrijden waar voorlopig nog weinig mensen van zullen wakkerliggen. De hoofdbrok is echter wel voor zaterdag. De voorlopig rode lantaarn uit de Bundesliga, Hannover96, moet op bezoek bij Dynamo Dresden en dat is nu niet bepaald de loting die men had gewenst bij de eersteklasser. Leverkusen neemt het dan weer op tegen de nieuwe club van Kraouche, Koblenz. Voor het overige is uiteraard elke eersteklasser op zaterdag favoriet.
 
Alle topclubs spelen ook op zaterdag. Allemaal moeten ze op bezoek bij een team uit een lagere divisie. Dat wil echter niets zeggen, want enkele jaren geleden vloog huidig bekerwinnaar Bayern München er eens met het schaamrood op de wangen uit tegen een amateurclub. Datzelfde Bayern geeft op zaterdag St Pauli partij. Nu ook niet meteen de loting die ze bij de kampioen gehoopt hadden, al moet Bayern die wedstrijd natuurlijk altijd tot een goed einde brengen, maar er waren makkelijkere teams die geloot konden worden. Hamburg gaat tegen Stuttgart Kickers op zoek naar een overwinning. Dat is al weer sinds de Liga Pokal geleden. Werder Bremen neemt het op tegen FK Pirmasens terwijl Schalke het tweede elftal van Hansa Rostock tegenover zich krijgt.
 
Op zondag moet nagenoeg de hele middenmoot van de Bundesliga aan de slag. Ook zij krijgen stuk voor stuk haalbare kaarten voorgeschoteld. Hofleverancier van de Belgen in de Duitsland, Borussia Mönchengladbach, moet voorbij SV Rossbach zien te geraken en Hertha BSC treft SV Darmstadt 98.
 
Ondanks het feit dat alle eersteklassers haalbare tegenstanders tegenover zich hebben lijkt het ons zeer onwaarschijnlijk dat ze zich allemaal gaan plaatsen voor de volgende ronde. Dat we een aantal verrassingen zullen zien, lijkt dan ook niet meer dan logisch te zijn. Voetbalkrant zal u dit weekend hoedanook uitgebreid berichten over het Duitse bekervoetbal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties