DFB Pokal: Hannover sukkelt ronde verder

Philippe Crols

Op zaterdag maakten de eersteklassers hun intrede in de DFB Pokal. Makkelijk hadden ze het niet, op een paar uitzonderingen na dan. Hannover 96 was geen uitzondering. Het ging bij derdeklasser Dresden winnen met 2-3 en mag dus een ronde verder. Dat mogen ook enkele tweedeklassers.

Dynamo Dresden - Hannover 96  2-3

De eersteklasser wist dat ze aan Dresden een moeilijke klant gingen hebben en begonnen dan ook zoals het moest aan de partij. Aan de rust stond het ook al 0-2 in het voordeel van de bezoekers na doelpunten van Bruggink en Brdaric. Een geruststellende voorsprong, maar na twee minuten in de tweede helft bleef daar nog maar weinig van over. Vorbeck wakkerde de hoop bij de thuisploeg terug aan,1-2. Niet veel later zette Huszti zijn ploeg wel weer op een veilige voorsprong. Toch werd het nog twintig minuten warm voor de eersteklasser toen Vorbeck zijn tweede van de middag scoorde. Daar bleef het echter wel bij.

SC Westfalia Herne - Erzgebirge Aue  1-2

Tweedeklasser Erzgebirge Aue heeft op zaterdag veel geluk gehad tegen Herne dat enkele reeksen lager staat. Het won wel met 1-2, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Net voor rust moest de tweedeklasser al met een man minder na de uitsluiting van Liebers. Toch kwamen ze vlak na rust op voorsprong na een doelpunt van Siradise. El-Nounou leek Herne nog naar de verlengingen te nemen, maar twee minuten na zijn goal trof Schäfer raak voor de bezoekers en bezorgde Aue zo de kwalificatie.

Magdeburg - Paderborn  1-1  (6-7 na strafschoppen)

Derdeklasser Magdeburg bezorgde tweedeklasser Paderborn moeilijke momenten op zaterdag. Na negentig minuten hadden beide teams een maal gescoord. Drogan deed dat voor de bezoekers net na het uur en Kubis deed dat voor de thuisploeg net voor het einde. Verlengingen dus en daarin werd niet gescoord. Tijdens de strafschoppenreeks toonde de tweedeklasser zich vervolgens beter.

SpVgg Bayreuth - Kickers Offenbach  0-2

Kickers Offenbach kende een redelijk rustige namiddag. De score laat dat niet meteen vermoeden, maar de favoriet had aan de rust eigenlijk zijn schaapjes al op het droge. Kreuz en Sieger hadden toen al voor de 0-2-voorsprong gezorgd. Die kwam niet meer in gevaar en die 0-2 was dan ook de eindstand.