DFB Pokal: HSV, Bremen & Cottbus eruit

Philippe Crols

De DFB Pokal zorgt jaar in jaar uit voor enkele verrassingen in die eerste ronde en op zaterdag was het al goed prijs. Zowel Hamburg als Werder Bremen als Cottbus vlogen er in de eerste ronde uit. Een tweedeklasser en twee derdeklassers waren te sterk voor de teams van de eerste Bundesliga.

Pirmasens - Werder Bremen  1-1  (4-2 na strafschoppen)

Werder Bremen mag zich na een ronde bekervoetbal al gaan concentreren op de competitie en Champions League, want derdeklasser Pirmasens was te goed. Bremen had al geluk dat het nog verlengingen uit de brand wist te slepen, want tot enkele minuten voor tijd was de treffer van Zellner, iets over het uur, goed voor de kwalificatie. Toen scoorde Klasnic echter de gelijkmaker en gingen we dus toch nog verlengen. Daarin konden geen van beide ploegen scoren, maar in het begin van de tweede verlenging moest de eersteklasser wel verder zonder Baumann die rood kreeg. Strafschoppen dus en daarin zorgde Pirmasens voor een van de verrassingen van deze bekerronde.

RW Essen - Cottbus  1-0

En ook neo-eersteklasser Cottbus zullen we dit jaar niet meer terugzien op het Duitse bekertoneel. Tweedeklasser RW Essen is daar de verantwoordelijke voor. Het won met het kleinste verschil. Een doelpunt van Lorenz op het uur volstond om de kwalificatie te bewerkstelligen.

Stuttgart Kickers - Hamburg  4-3 (na verlengingen)

Na Werder Bremen sneuvelde met Hamburg nog een tweede topteam uit de Bundesliga. In een spectakelstuk tegen Stuttgart Kickers, derde klasse, werd er met 4-3 verloren. Trainer Doll moet na zes minuten spelen zo goed als een hartaanval gekregen hebben. In een minuut tijd scoorde de thuisploeg twee maal via Yildiz en Okpala. Toch zette HSV de situatie nog voor rust helemaal recht en het mocht gaan rusten met een 2-3-voorsprong na doelpunten van Sanogo, Demel en Ljuboja. In de tweede helft kregen we plots geen goals meer en leken de bezoekers op weg naar de volgende ronde. In de laatste minuut trof Yildiz echter voor de tweede maal raak en dus moesten beide ploegen nog verlengen. In de verlengingen was de thuisploeg verrassend beter. Okpala maakte vanop de stip al snel de 4-3 en Stuttgart Kickers liet die voorsprong niet meer schieten en bekert zo verrassend verder.