DFB Pokal: Nürnberg met de schrik vrij

Philippe Crols

De co-leider uit de Bundesliga, Nürnberg, moest zaterdag ook al de wei in voor de DFB Pokal. Het geraakte met de hakken over de sloot en won met het kleinste verschil. Verder waren er ook zeges voor Kaiserslautern, Freiburg en Karslruhe. Ook zij bekeren dus verder.

Cloppenburg - Nürnberg  0-1

Nürnberg had het dus verre van onder de markt tegen Cloppenburg. De ploeg die in de Bundesliga mede aan de leiding staat had aan de rust nog steeds geen afstand genomen van de thuisploeg, die wel enkele reeksen lager speelt als de eersteklasser. Op het uur wist Banovic zijn team dan toch te bevrijden. Hij trof raak en bezorgde zijn team zo ook de kwalificatie, want verder dan die magere 0-1 kwam Nürnberg niet meer.

FC Gera - Kaiserslautern  0-2

Kaiserslautern, vorig jaar nog op het hoogste niveau en nu in de tweede klasse, mag ook een ronde verder bekeren. Daar zorgde een oude bekende mee voor. Hajnal, door Wilmots ooit van Schalke 04 naar STVV gehaald, scoorde de 0-2 op het uur. Na een halfuur had Karadas de score al weten te openen. Die 0-2 van Hajnal was ook het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Delbrücker - Freiburg  2-4

Delbrücker - Freiburg was een wedstrijd waarin heel wat te beleven viel. Favoriet Freiburg leek al snel makkelijk afstand te gaan nemen van de thuisploeg na een goal van Antar op het halfuur. Dat was ook de ruststand en veel leek er niet aan de hand. Vijf minuten na rust stond er plots 2-1 op het bord. Daar hadden Capretti en Kuhn voor gezorgd. De thuisploeg hield ook goed stand, want tot een kwartier voor tijd was Freiburg nog altijd op achtervolgen aangewezen. Toen scoorde Antar echter zijn tweede van de middag en was de veer zo stilletjes aan gebroken bij de thuisploeg. Coulibaly en Cafu zorgden vijf minuten na die gelijkmaker voor de geruststellende 2-4. Meteen ook de eindstand.

TeBe Berlin - Karlsruhe  1-3

Ook Karlsruhe mag een rondje verder. Het schakelde daarvoor TeBe Berlin uit. De tweedeklasser kende een makkelijke namiddag. Kapllani en Carnell scoorden voor rust. Op het uur scoorde Eggimann vervolgens ook nog eens de 0-3 en konden de boeken meteen toe. Fuss wist in de slotfase nog wel de eer te redden.