DFB Pokal: Stuttgart en Bochum verder

Philippe Crols

De DFB Pokal-partijen waren netjes verdeeld over de hele zaterdag. Deze avond staat St Pauli - Bayern München nog op het programma, maar in de vooravond stonden er met Frankfurt, Bochum en Stuttgart nog drie eersteklassers op het programma. Alle drie mogen ze ook een ronde verder.

Augsburg - Burgerhausen  3-4 (na verlengingen)

Augsburg en Burgerhausen zijn twee teams die we onderin de tweede Bundesliga terugvinden. De bezoekers toonden zich vandaag in een leuke wedstrijd net iets sterker en bekeren zo verder. Op het halfuur zorgde Aigner voor het eerste voor een bezoekende voorsprong. Die werd net na rust ongedaan gemaakt door Diabang. Vijf minuten later was Burgerhausen wel opnieuw aan het feest. Vukovic scoorde de 1-2. Ook de bezoekers konden niet echt lang profiteren van dit doelpunt, want nog binnen de tien minuten stond de gelijkmaker opnieuw op het bord. De goal was van Müller. We leken lange tijd op weg naar verlengingen, maar een dikke vijf minuten voor tijd scoorde Costa de 3-2. Toch kregen we nog verlengingen, want Drescher scoorde in de laatste minuut de gelijkmaker. In die verlengingen werd er niet gescoord tot in de laatste minuut ervan. Toen schoot Nicu de bezoekers een ronde verder.

Aachen II - Stuttgart  0-4

Stuttgart kende een vrij rustige avond tegen het tweede elftal van Aachen. Met een snelle goal van Bierofka, na tien minuten, namen de bezoekers de uitstekende start. Die snelle goal bleef tot aan de rust op het bord staan. Stuttgart begon de tweede helft zoals de eerste, met een doelpunt dus. Tomasson mocht vanop de stip de 0-2 scoren. Hilbert en Cacau diepten de score nog verder uit tot 0-4.

Homburg - Bochum  1-2

Met Bochum kwam na Cottbus op zaterdag een tweede neo-eersteklasser het veld op. Bochum deed het wel beter dan Cottbus, dat er uitvloog. Bochum won met 1-2 van Homburg. Misimovic benutte na twintig minuten spelen een strafschop. Net na rust verdubbelde Gekkas de score en zorgde zo min of meer voor de beslissing. Toch werd het nog spannend, want enkele minuten voor tijd scoorde Homburg via Petry de aansluitingstreffer. Daar bleef het helaas voor de thuisploeg wel bij.

Siegen - Frankfurt  0-2

Eersteklasser Frankfurt heeft zich niet laten verrassen in en tegen Siegen. Het won met 0-2. Op het halfuur opende Takahara de score. Dat was ook de ruststand. Toen Streit na een uur spelen de score verdubbelde konden de boeken gesloten worden. Frankfurt kwam nadien nooit in de problemen en bekert dus verder.