Kortrijkse supporters houden protestactie

Giovanny Saelens
| 0 reacties
Kortrijkse supporters houden protestactie
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

    Een aantal supporters van tweedeklasser KV Kortrijk planden een protestactie voor de wedstrijd tegen KVK Tienen. Ze vinden al de stadionverboden onrechtvaardig en willen met deze actie een vervolg breien aan de nationale actie van 'Vrije Tribunes' vorig weekend. 

De supporters willen met deze actie hun ongenoegen uiten tegen de vele stadionverboden en vinden dat alle kleine details worden vervolgd. Een aantal Kortrijkse sfeermakers zijn van plan om zondag in vak J hun ploeg aan te moedigen in plaats van (sfeer)vak I. Daarnaast zouden er ook spandoeken aanwezig zijn met bijhorende teksten.

KV Kortrijk zelf reageerde al op de officiële website. "Blijkbaar willen enkele supporters komende zondag bij de wedstrijd tegen Tienen een actie ondernemen tegen de veiligheidsmaatregelen in het stadion.
Het bestuur van KVK betreurt dit ten zeerste omdat er de voorbije weken bijzonder positieve contacten waren tussen club, politie en supporters.
De club benadrukt nogmaals altijd open te staan voor overleg", luidt het op de website.

De trainer van KV Kortrijk, Hein Van Haezebrouck, reageert op KV Kortrijk Fanpages dat hij niets tegen dergelijke acties heeft, zolang de spelers maar gesteund worden om Kortrijk naar de drie punten te leiden. Hij vindt eveneens dat de acties deftig moeten blijven, wat de Kortrijkse supporters ook van plan zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties