Russen pompen 100 miljoen in Schalke

Luc Goderis
| 0 reacties
Russen pompen 100 miljoen in Schalke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren meldde voetbalkrant.com al dat volgens het toonaangevende Russisch financieel magazine Vedomosti, de Russische energie-gigant Gazprom en Schalke 04 op het punt stonden één van de grootste sponsordeals uit de Duitse voetbalgeschiedenis te sluiten.  

Gazprom, eigenaar van de "Nord Stream" (een gaspijpleiding tussen Rusland en Duitsland), speelt een sleutelrol in de Russisch-Duitse gasleveringen.  Vorig jaar transporteerde het zo maar lieft 44 biljoen kubieke meter gas naar Duitsland.  Het bedrijf, dat eerder al een ruime deal sloot met Zenit St. Petersburg, pompt maar liefst zo'n 100 miljoen euro in de club uit Gelsenkirchen.
 
Gisteren waren noch het gasbedrijf, noch Schalke bereid tot enig officieel commentaar.  Beide partijen ontkenden, noch bevestigden het nieuws.  Vandaag blijkt echter dat onze bronnen de nagel op de kop sloegen, want Schalke publiceerde vanmorgen het nieuws op de officiele website van de club.  Gazprom zal twintig miljoen euro per jaar in Schalke pompen, en dat is precies evenveel als Deutsche Telekom in Bayern München pompt.  De sponsordeal start op 1 januari 2007 en loopt vijf jaar.
 
De persdienst van Zenit St. Petersburg stelde gisteren zelfs nog dat er sprake is van een eventuele sportieve samenwerking met Schalke 04.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties