'Ferrera heeft hier veel kapotgemaakt'

Thomas Dubois
| 0 reacties
'Ferrera heeft hier veel kapotgemaakt'
Foto: © SC

Morgenavond staat in het stadion van Brussels de topper tegen Club Brugge op het programma. De terugkeer van ex-coach Emilio Ferrera geeft de wedstrijd een extra kantje, een extra dimensie. Na diens ontslag Brussels bij werd er nogal met modder gesmeten, en dat vooral van de kant van voorzitter Johan Vermeersch. Het gold dat Ferrera te professioneel was voor Brussels. Maar later veranderden de uitspraken. "Hij heeft hier veel kapotgemaakt", vertelt de preses van Brussels aan Het Laatste Nieuws.
 
Vooral op het menselijke vlak zorgde Ferrera voor heel wat strubbelingen. "Hij kon moeilijk om met de beperkingen van sommige spelers. Hij kon niet aanvaarden dat sommige spelers aan de limiet van hun kunnen zaten en ging grof te keer als ze zijn eisen weer eens niet inwilligden", vertelt sportief manager Mbuyu in Het Nieuwsblad. Ook tussen Club en Brussels botert het niet zo goed. Huidig assistent-coach van Ferrera, Francky Van der Elst, was kandidaat-opvolger voor Ferrera, maar viel uiteindelijk uit de boot.
 
Ferrera zelf is gerust op wat ze in Brussels van hem denken. "Als sommige mensen menen dat ze met modder naar mij moeten gooien, dan doen ze dat maar. Ieder zijn waarheid, ik ga echt niet hetzelfde doen. Mijn verleden als trainer van FC Brussels ligt al lang achter mij. Mijn aandacht gaat nu volledig naar Club Brugge", besluit Ferrera wijselijk. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties