De vijf momenten van speeldag 9

De vijf momenten van speeldag 9
Foto: © SC

Speeldag 9 zit er ook alweer op. Racing Genk won net als Anderlecht overtuigend, Club liet punten liggen Ă©n Lierse verloor alweer. Dat en nog veel meer gebeurde er de afgelopen speeldag. Genoeg stof dus om er naar goede gewoonte opnieuw enkele momenten uit te pikken. Voetbalkrant.com zet er vijf op een rij.
 
1. Het was een raar zicht afgelopen weekend op Cercle Brugge. De camera’s registreerden zowaar een –naar de norm- goed gevulde Westtribune. Er waren zaterdagavond zo’n 10.000 toeschouwers aanwezig, ongeveer het dubbele van normaal. Door samenwerking van tal van organisaties zoals scholen en sportverenigingen kregen 5.000 jongeren de kans om de wedstrijd bij te wonen. Kwestie van aan klantenbinding te doen. Of het voor veel extra toeschouwers in de toekomst zal zorgen is maar zeer de vraag, want veel kregen ze daar in het Brugse niet te zien. Gent won er met 0-1. Ze zijn het ook niet gewend om voor zoveel volk te spelen hé.
 
2. Twee keer scoren op twee minuten en twee keer van op een vrije trap. Het is niet velen gegeven, maar David Grondin deed het afgelopen weekend. En twee keer met een gave aai over de bal. Eerst trapte hij een strafschop perfect binnen om dan vervolgens zo ongeveer een minuut later een vrije trap mooi binnen te trappen. Twee keer een staaltje van een perfecte traptechniek. Maatje Custovic heeft er een concurrent bij. Moeskroen won uiteindelijk met 4-0.  
 
3. Wie ook een gave traptechniek heeft is Tom Soetaers. Dat toonde hij de afgelopen weken al en zondagavond opnieuw. Het begon allemaal al in de eerste minuut. Een vrije trap van op de rechterkant werd op z’n Mahans in de korte hoek geschoten. Doelman Berthelin ging niet vrijuit, maar dat zal de speler worst wezen. Ook hij scoorde nog een tweede keer. En wat voor een doelpunt. Cornelis kon voorzetten én Soetaers pakte hem vol op de slof. Heerlijk binnen. “Zo maak je er maar één om de drie seizoenen”, vertelde Soetaers achteraf in Het Laatste Nieuws. “Op training mik ik die normaal gezien over de omheining.”
 
4. Nog een staaltje van fraai techniek kwam er van een andere Racing Genk-speler. Enkele weken geleden zorgde ie al op sublieme wijze voor de assist tegen Beveren. Toen liet ie Soetaers scoren. Nu deed hij het zelf. Actie opzetten, bal aannemen. Tussendoor even Nibombé en Cordaro doldraaien om dan vervolgens het leer tegen de netten jagen. Jawel, Alex da Silva is hot in het Belgisch voetbal en staat met een beetje wilskracht een grote toekomst te wachten.
 
5. Standard kwam vorig seizoen al dan niet terecht vaak in het nieuws met hun hoog aantal rode kaarten en venijnige tackles. Nu weten we hoe het komt. Het werd hen van hogere hand ingegeven. Gezien zaterdagavond in het duel tussen Standard en Roeselare. Preud’homme die de zwevende BarbĂ© tegen de grond werkt. Subtiel, maar geslaagd. Revanche voor de slag vorig seizoen op Onyewu? Laten we het op een accidentje houden.  
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties