Bravissimo Brugge

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Bravissimo Brugge
Foto: © SC

Vandaag nemen we u in Retro opnieuw mee voor een reis door de tijd. Wat schreven de sportkranten de afgelopen jaren zoal op 22 oktober?

1998: Genk niet voorbij Mallorca

Racing Genk speelde in 1998 thuis tegen Mallorca in de Beker der Bekerwinnaars, maar bleef uiteindelijk steken op een 1-1 gelijkspel. Oulare bezorgde de Limburgers een verdiend punt, nadat men eerder op achterstand gekomen was. Het gelijkspel bleek uiteindelijk niet voldoende, want in Spanje ging Genk eruit na een 0-0 gelijkspel.

2000: Club Brugge raast door de competitie

Club Brugge nam in het seizoen 2000-2001 een uitstekende start. De Sollied-bende -zoals de pers het team van de gelijknamige trainer noemde- raasde als een trein door de competitie en startte met een 27 op 27. Ook de tiende competitiewedstrijd werd makkelijk gewonnen. Sint-Truiden werd met 5-0 opzij gezet. 39 goals in tien wedstrijden, een gemiddelde van net geen vier stuks per wedstrijd. Vreemd genoeg moest Club de titel uiteindelijk wel aan Anderlecht laten.

2002: Genk stunt net niet in Rome

Genk zorgde in 2002 net niet voor een stunt op het veld van AS Roma. De Champions League – wedstrijd tussen beide teams eindigde op een 0-0 gelijkspel. Genk speelde goed mee in Rome en had een kwartier voor tijd dé kans om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Dagano miste echter onbegrijpelijk. Een misser die Genk duur te staan zou komen, want de Limburgse club eindigde uiteindelijk laatste in zijn poule.

2003: Club zorgt voor stunt van de eeuw

In 2003 zorgde Club Brugge voor de grootste Belgische stunt sinds de eeuwwisseling. De Belgische landskampioen won in de Champions League met 0-1 op het veld van titelverdediger AC Milan. Club lag een groot deel van de wedstrijd onder, maar een prachtig doelpunt van Andrès Mendoza besliste anders over de wedstrijd. “Bravissimo Brugge!”, het is slechts één van de talloze dolenthousiaste krantenkoppen de dag na de wedstrijd. De winst op Milan bleek uiteindelijk ook zeer belangrijk, want het leverde Club de derde plek in de poule op en het daaraan vasthangende ticket voor de Uefa-beker.

2005: Club en Anderlecht in evenwicht

In 2005 staat op de elfde speeldag van de Jupiler League de topper tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. De wedstrijd eindigt met een 2-2 gelijkspel. Serhat Akin trapt Anderlecht twee keer op voorsprong, maar telkens maakt Club gelijk. De eerste keer via Sven Vermant, de tweede keer via Gert Verheyen. De 2-2 einduitslag zorgt uiteraard ook voor een status quo in het klassement tussen beide teams.


        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties