D.VV Zultse - KFC Merelbeke

Guillaume Belaey

De 6de speeldag mochten we terug op ons vertrouwd thuisadres in de Kastanjelaan afwerken. Na de “rare” nederlaag” vorige week bij Astrio was het nu toch min of meer een derby tegen Merelbeke, en iedereen weet dat dit alle kanten uit kan.

1ste helft:

Beide ploegen starten wat afwachtend. Toch is het Zulte die het meeste initiatief neemt en de bezoekers op de eigen helft terugdringt. Na goed 11’ wordt de score geopend, een corner van Lien Mortier wordt na aandringen van Sofie de Puydt door een Merelbeekse speelster in eigen doel gewerkt 1 - 0. Zulte gaat nu volop in de aanval en in 14’ is Lindsey De Rijcke, na pass van Romy Jacques, haar verdedigster te vlug af en met een gestrekt schot wordt de 2 - 0 op het bord gezet. Zulte is nu baas en de bezoeksters ondergaan het spel. Vijf minuten later is het terug tijd om te juichen, een vrijschop van Latifah Abdallah wordt na samenspel tussen Lien Mortier en Romy Jacques door deze laaste mooi afgewerkt:  3 - 0. Zulte laat zich dan en beetje in slaap wiegen en het tempo van de match zakt teveel waardoor de bezoekers meer in de match komen. Toch moet doelvrouw An Boudt nauwelijks tussenkomen en heeft ze, zoals men zegt, een rustige namiddag en bereiken we met de 3 – 0 de rust.

2de helft:

Zulte komt het gemotiveerdst uit de kleedkamers en we zijn nauwelijks één minuut ver wanneer de bal onderschept wordt door Françoise Delcoigne en zij die perfect naar Lien Mortier doorschuift, zij aarzelt niet, zet twee speelsters in de wind en de 4 - 0 is een feit. Zulte drukt nu door en de tegenstrever hapt naar adem. In de 50’ wordt een voorzet van Romy Jacques door Lien Mortier mooi meegegeven aan Françoise Delcoigne, die met haar schot de 5 - 0 op het scorebord zet. Zulte is nu gerustgesteld en de ploeg neemt wat gas terug.

Onze bezoeksters komen hierdoor wat meer in de match en ook doelwachtster An Boudt kan zich onderscheiden op een afstandsschot. Zulte schiet dan wakker en dringt de tegenstander op eigen helft terug. De afwerking is er deze maal niet bij  en zowel Lien Mortier  als Romy Jacques zien hun doelkansen gepareerd. In het slot van de wedstrijd wordt het nog spannend, een pass van Inge Balbaert wordt door Liesbeth Ampe naast doel gezet. Niet getreurd, even later lanceert diezelfde Inge Balbaert  Romy Jacques en op snelheid geeft ze haar verdedgiers het nakijken en plaatst de bal mooi naast de uitgekomen keepster en de 6 - 0 eindscore staat op het scorebord.

Een verdiende overwinning van gans de ploeg. De score spreekt voor zich, toch kon deze zeker nog uitgediept worden als er wat rustiger en trefzekerder gespeeld werd. Niettemin mogen we na 6 wedstrijden ook terugblikken op een geslaagde start, met 3 overwinnigen, 2 draws en 1 verliesbeurt  zijn we zeker meer dan tevreden.  Met vertrouwen mogen we nu ook uitkijken naar de derby wedstrijd volgende week tegen Ladies Oudenaarde.

Doelpunten:              11'  1-0 (Own goal), 14’  2 -0  Lindsey De Rijke,  19’  3-0 Romy Jacques
46’  4-0  Lien Mortier, 50’  5-0  Françoise Delcoigne, 88’  6-0  Romy Jacques.

DZVV: Boudt An,  Bontinck Chloè, Delcoigne Françoise, Jacques Romy, De Poorter
 Veerle, De Rijcke Lindsey (61’ Clauwaert Annelies), Dhondt Daisy,  Mortier Lien, Badie
Jolien, De Puydt Sofie,  (72’ Ampe Liesbeth), Abdallah Latifa (74’ Balbaert Inge).

Bank:            Ampe Liesbeth, Clauwaert Annelies, Balbaert Inge

Trainer: Saskia Molly

KFC Merelbeke: Rossie Christel, De Prest Delphine (67’ De Bruyckere Febe) ,