E. Aalst - D Zultse VV 1 - 1

Guillaume Belaey
| 0 reacties
E. Aalst - D Zultse VV   1 - 1
Foto: © SC

 
INLEIDING : Heel moeilijke verplaatsing voor de dames van Zultse naar een beloftevol en jeugdig E. Aalst, een ploeg dat ieder jaar weer aan het groeien is.
 
EERSTE HELFT: Hierin zagen we twee stugge verdedigingen aan het werk. Van de kant van Zulte waren er doelpogingen van Laurence Marchal (2x) en Marijke Derouck, maar die waren niet van die aard om doelvrouw Sabrina Broos te verontrusten. Aalst daarentegen kwam iets scherper voor de dag met kansen voor Lien Paternot, Hadewijch Heyrman (op de paal), Annelies Vandensteen en nog eens Hadewijch Heyrman, na een tekorte terugspeelbal.
 
TWEEDE HELFT: Zulte dreef onmiddellijk de druk op, en nam zo een half uur de bovenhand. Sabrina Broos werd belaagd door pogingen van Laurence Marchal, Marijke Derouck, Joke Verlinde en de ingevallen Katherine Debaere, maar telkens
ging de bal naast of stond de doelvrouw op de juiste plaats. Eén keer was ze toch verslagen, toen bij een afstandschot van Delphine Cael, de bal op de buitenkant van de paal belandde.
Tijdens het laatste kwartier stak Aalst opnieuw de neus aan het venster met Hadewijch Heyrman, Lien Paternot en nog eens Hadewijch Heyrman, die toen wel de mooiste kans voor de voeten kreeg, maar onbegrijpelijk deze kans de nek omwrong.
Het venijn zat hem wel degelijk in de staart: bij een goed genomen vrije trap, ging Nele Cortvriend (na een opnieuw voortreffelijke match) goed plat, maar ze kon de bal niet bijhouden en in de rebound maakte Natalie Vanderstappen de 1 - 0.
Met nog 5 minuten officiele speeltijd gooide Zultse nu alles in de aanval. Annelies Demeijer probeerde Sabrina Broos te lobben, maar die kon nog net met vingertoppen de bal over de lat duwen. Bij een counter van Aalst ging de ingevallen Wendy Vandevelde alleen op doel af. Opnieuw was er een goeie interventie van Nele Cortvriend.
In de toegevoegde tijd geschiedde dan toch nog gerechtigheid: een vrije trap, genomen door Lore Vandeghinste werd
doorgekopt door Laurence Marchal naar Marijke Derouck, die eveneens met een kopbal, de bal hoog in de rechterbovenhoek van het doel deed verdwijnen. 1 - 1
 
COMMENTAAR: Een opsteker voor de ploeg van Zulte, met een goed dirigerende en soms infiltrerende Elien Ameye in de hoofdrol.
 
E. Aalst: Sabrina Broos, Kim Aerts, Saskia Broos, Stephanie Beerens, Angelique Walravens, Justien De Keyser ( 60' Jasmien Heulewaeter), Natalie Vanderstappen, Imke Borms, Hadewijch Heyerman ( 80' Wendy Vandevelde), Annelies Vandensteen (86' Sarah Broos), Lien Paternot. N.g.: Hanna De Schepper
 
 
D. Zultse VV: Nele Cortvriendt, Elien Ameye, Ellen Volckaert, Evi Wallez (46' Katherine Debaere), Delphine Cael, Fien Decabooter, Laurence Marchal, Lore Vandeghinste, Annelies Demeijer,, Joke Verlinde, Marijke Derouck. N.g.: Evelyne Libbrecht, Eva Vandaele, Sarah Metsu.
 
DOELPUNTEN: 85' Natalie Vanderstappen 1 - 0,   92' Marijke Derouck 1 - 1.
 
KAARTEN: Elien Ameye, Lore Vandeghinste, Joke Verlinde (Zultse)  Lien Paternot (Aalst)
 
SCHEIDSRECHTER: Merchiers
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties