Rapid Wezemaal - Famkes Merkem 5-0

Jan Van Looy

Tegen landskampioen Wezemaal was Merkem niet van plan opendeurdag te houden en het voetbalde tegen zijn natuur in met veel volk achter de bal. Het pakte in de eerste minuten  , in tegenstelling tot de afgelopen weken , ook al geen vroege goal zodat niet direct met een achterstand moest begonnen worden.

Die eerste minuten werd dan ook nog niet echt gevoetbald omdat Wezemaal er niet in slaagde een goed geblazen bal op de mat af te leveren. Toch was de thuisploeg meteen de betere want na zes minuten had het al twee hoekschoppen versierd. Het eerste echte doelschot kwam er na acht minuten en een ander schot ging in de 10' nipt naast. Net voor het halfuur redde doelvrouw Celine Finet een vrije trap maar moest wel weer een hoekschop toestaan. Merkem  moest zich blijven verdedigen en kwam nauwelijks over de middellijn. Het leek zich goed van zijn verdedigende taak te kwijten omdat de thuisploeg het gaatje niet vond maar kwam in de 32' toch op achterstand toen een ver schot te gemakkelijk mocht vertrekken. Drie minuten later werd een  nieuwe vrije trap ook al tegen de netten gejaagd. In de 42' kon Finet nog eens haar kunnen demonstreren toen ze een schot van ver weer in hoekschop kon pareren en Merkem tot aan de rust op een 2-0 achterstand  kon houden.

Na zes minuten in de tweede helft zat Wezemaal  helemaal op rozen toen alweer een ver schot nipt onder de deklat verdween. Na 18' in de tweede helft kon Merkem ook eens een hoekschop afdwingen. Het werd gevolgd dor een zwak schot van Sofie Verdonck naast de muit. Na 71' wedstrijd kon Wezemaal zijn overwicht verder uitdrukken met een vierde goal en tien minuten later werd het via een actie op links 5-0. Na een penaltyfout van Caroline Ameloot kon Celine Finet een verdere achterstand voor Merkem voorkomen door de elfmeter uit haar doelvlak te houden.
Merkem heeft de topdrie uit de rangschikking nu al in de ogen gekeken en hoopt in de thuismatch van zaterdag tegen Sinaai weer voor de punten te kunnen gaan strijden.