Vermeersch schorst eigen speler voor tackle

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vermeersch schorst eigen speler voor tackle
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sydney Kargbo zal dit jaar niet meer voetballen. De verdediger van FC Brussels werd geschorst voor zijn rode kaart tegen KV Kortrijk, die hij kreeg voor een erg zware tackle op Jimmy Hempte. Eigenaardig genoeg wordt de schorsing hem niet opgelegd door de Voetbalbond, maar wel door zijn eigen voorzitter Johan Vermeersch.

Vermeersch was woedend over de tackle van Kargbo, die daarmee Hemptes carrière in gevaar bracht. Bovendien is het niet de eerste keer dat het potje van de verdediger overkookt. Ook in de competitiewedstrijden tegen Standard en Club Brugge had hij rood kunnen en zelfs moeten krijgen. Genoeg is genoeg oordeelde Vermeersch en hij schorste zijn eigen speler tot Nieuwjaar.

"Ik ben maar over één ding gelukkig: dat Hempte de crapuleuze doodschop van Kargbo overleefde", vertelt een boze Vermeersch in Het Laatste Nieuws. "Het zal hem leren. En zo stellen we een voorbeeld naar de andere spelers toe. Met zulke acties beschadigen spelers het imago van Brussels en verliest mijn club aan geloofwaardigheid."

Bovendien is Kargbo ook schuldig aan de bekeruitschakeling van Brussels meent Vermeersch. "Zonder die rode kaart was het nooit zover gekomen", besluit de voorzitter.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties