Analyse Status quo in top van het klassement

Thomas Dubois
| 0 reacties
Status quo in top van het klassement
Foto: © SC

De tiende speeldag kende weinig verrassingen. De top won en achteraan bleef alles status quo. Toch was het allesbehalve een saaie speeldag. Club zette de toon door op kampioenenniveau Moeskroen te verslaan. Op ’t Kiel zagen ze dan weer alle kleuren van de regenboog, maar dan vooral geel en veel rood. Anderlecht en Genk wonnen ook hun wedstrijd. Hetzij voor de één al wat makkelijker dan voor de andere. Lokeren verloor met 4-1 van Westerlo, meteen het laatste wapenfeit van Ariel Jacobs voor Lokeren. Hij werd zondagochtend ontslagen.
 
Club Brugge opende vrijdagavond de speeldag met verve. De West-Vlamingen speelden opnieuw frivool en wonnen dan ook verdiend (maar lichtjes overdreven) met 5-1 van Moeskroen. Held van de avond was Yulu Matondo, hij scoorde twee keer en was een voortdurende gesel voor de verdediging van Moeskroen. Voor het eerst dit seizoen werd zelfs de kop “titelpretendent” nog een bovengehaald voor de West-Vlamingen. Club is zo ondertussen al een negental officiële wedstrijden ongeslagen. Dit vraagt om bevestiging, te beginnen nu donderdag op het veld van Tottenham.
 
Germinal Beerschot en Charleroi maakten er zaterdag in de vooravond een schoppartij van, en dan eigenlijk vooral Charleroi. Beide ploegen staan momenteel hoog in de competitie, dus stond er veel op het spel. Geen van beide ploegen kwam echt verder want de wedstrijd eindigde op 1-1. Na een uur stond Charleroi al maar met acht meer op het veld en stond Germinal Beerschot 1-0 voor. Buit binnen denk je dan, toch niet, want ook de thuisploeg verloor een speler. Charleroi –dat toen al een strafschop gemist had- kon in de slotfase nog gelijkmaken via Defays.
 
Westerlo tekende het verdict van Ariel Jacobs. Lokeren met Jacobs toen nog aan het roer verloor met 4-1. Al na zeven minuten waren de Waaslanders op achtervolgen aangewezen. Jefke Delen schoof de bal overhoeks voorbij Milojevic en bezegelde het lot van Jacobs. Even was er opnieuw hoop toen De Winne gelijkmaakte. Het was slechts ijdele hoop want nog eens Delen en twee keer Ogunsoto zorgden voor de 4-1. Volgende week ontvangt Lokeren… Club Brugge.
 
Bergen – Zulte Waregem en AA Gent – Brussels eindigden op een gelijkspel. In de eerste wedstrijd viel bijster weinig te beleven, het werd dan ook 0-0. In het Ottenstadion werden ze getrakteerd op zes doelpunten én een intermezzo van Vermeersch. Brussels kwam telkens op achterstand maar haalde deze in de slotfase nog op via een doelpunt van Gorius, z’n tweede van de avond.
 
Standard blijft verder bouwen aan z’n opmars. De Rouches staan nu op een vijfde plaats met zeventien punten. Beveren was geen partij voor de Walen. Nochtans voetbalden ze bij Beveren heel wat kansen bij elkaar, scoren lukte niet. Conceiçao sneed Beveren de adem af door het enige doelpunt van de eerste helft te scoren. Defour en Jovanovic maakten de 0-3 cijfers rond. Een hard verdict voor Beveren dat zo net boven de degradatiezone blijft hangen.
 
Anderlecht deed wat het moest doen en won met 2-0 van Rode Lantaarn Lierse. Ahmed Hassan was de grote man bij Anderlecht. Na z’n antwoord in de pers, gaf hij nu sportief antwoord op z’n invallersstatuut tegen AC Milan. Het was meer dan een antwoord, het was ook een uiting van vreugde voor de geboorte van z’n dochter. Hij scoorde twee keer. Lierse verliet het veld met negen man. Even na de 2-0 kreeg Verheyen z’n tweede geel en in de laatste minuut stopte Mamouni een bal in de zestien met z’n hand, rood en strafschop. Een strafschop die gemist werd door Zitka. Anderlecht behoudt zo aansluiting met Racing Genk.
 
Dat Racing Genk mocht de speeldag zondag in de vooravond afsluiten. In de Limburgse derby ging het nipt met de winst lopen. Het had het knap lastig met de Truienaars die zich hevig verweerden. Genk kon daarenboven uit z’n eerste kans scoren. Ljubojevic die de voorkeur kreeg op Vandenbergh knalde het leer tegen de netten. STVV liet de kop niet hangen en ging volop voor de gelijkmaker. Die kwam er ook via Peter Van Houdt. Toch ging Genk met een voorsprong de rust in. Sander Debroux kopte een hoekschop ongelukkig in eigen doel.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties