De vijf momenten van speeldag 10

Thomas Dubois
| 0 reacties
De vijf momenten van speeldag 10
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn tien speeldagen ver in de Jupiler League. Hoewel er vooraan en achteraan weinig verandering kwam in de stand, viel er toch heel wat te beleven in ’s vaderlandse competitie. Naar goede gewoonte plaatsen we bij Voetbalkrant.com vijf markante dingen even op een rij.
 
1. Club opende de speeldag vrijdagavond met succes door met 5-1 te winnen van Moeskroen. Op zich een goed resultaat, maar Stijn Stijnen zal achteraf bekeken toch wel met een dubbel gevoel zitten. Sinds de wedstrijd op de laatste speeldag vorig seizoen tegen Racing Genk, hield de Limburger in elke thuiswedstrijd op competitieniveau een clean sheet. Het doelpunt van Grimaldi vrijdagavond was het eerste doelpunt dat Club Brugge incasseerde thuis in de competitie. 
 
2. De Club-supporters amuseerden zich vrijdagavond nog eens kostelijk. Dat amusement werd nog eens vergroot door Yulu Matondo die zich na z’n twee doelpunten kostelijk liet gaan en het beste van z’n danstalenten liet zien. Als een volleerd danser wiegden z’n heupen heen en weer en dat tot groot jolijt bij Franky Van der Elst en de rest van de bank. De anders zo schuchtere Yulu Matondo toonde het beste van zichzelf.
 
3. “Dramatisch.” Zo verwoordde Pieterjan Monteyne het tegen ons zondagmorgen. “En terecht”, antwoordden we. De prestatie van Germinal Beerschot was uitermate slecht. Wat zich vooraf als een interessant duel bovenaan aandiende, werd een schoppartij van jewelste, en dat vooral aan de kant van Charleroi. Marc Brys noemde het de zwaarste week uit z’n trainerscarrière. Na de uitschakeling tegen KV Mechelen kon zijn club niet winnen tegen acht man. Het was een mooi beeld aan het einde van de wedstrijd, want ook trainer Mathijssen werd van de bank verwijderd. Met vieren waren ze, net genoeg om te kaarten. Charleroi behaalde een punt met tien tegen acht.  
 
4. Johan Vermeersch blijft een fenomeen in de eerste klasse. De voorzitter van FC Brussels misdroeg zich afgelopen weekend schromelijk in het Gentse Ottenstadion waar z’n club Brussels het tegen de plaatselijke club opnam. Bij de rode kaart voor Kalulika kwam de West-Vlaming al, druk gesticulerend naar de scheidsrechter, in de dug-out plaatsnemen. Bij de 2-1 liet hij zich volledig gaan. Hij stapte het veld op en bood de scheidsrechter z’n jas aan, met gevulde portefeuille uiteraard. Officieel is dit een overtreding tegen de voetbalwet, deze zaak krijgt nog een staartje. Brussels kaapte toch nog een punt weg.
 
5. Twee penalty’s kreeg Anderlecht zaterdagavond tegen Lierse, allebei werden ze gemist. Twee keer werd Zitka naar de stip gescandeerd. De eerste keer was de overtocht een reis voor niets. Hassan eiste de bal op en wou z’n derde van de avond scoren. Hij miste. In de laatste minuten haalde Mamouni een bal met de hand uit het doel. Opnieuw werd de naam van Zitka gescandeerd. Die probeerde, maar trapte de bal hoog over. Een perfecte uittrap, maar van strafschoppen geven heeft hij toch geen kaas gegeten. Volgende keer toch maar iemand anders laten trappen.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties