Lambrecht open tegenover de Lokerse supporters

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Lambrecht open tegenover de Lokerse supporters
Foto: © SC

De slechte resultaten van Sporting Lokeren hebben supporters en bestuur tot actie aangezet. De reactie van de supporters is bekend: ze hielden een sfeeractie bij de training donderdagnamiddag. Het bestuur van zijn kant ontsloeg trainer Ariël Jacobs en ging meteen onderhandelen met ex-trainer Slavoljub Muslin. En nu heeft Roger Lambrecht ook de supporters toegesproken.

Zaterdagochtend ging een delegatie van de LSF (Lokerse Supporters Federatie) op bezoek bij voorzitter Lambrecht en commercieel manager Patrick Orlans. De grote mannen achter Sporting Lokeren maakten vooral duidelijk dat er zonder hen geen Sporting zou zijn. "Als ik zelf dood ben, dan ga je niet lang meer naar Lokeren moeten komen kijken en kan het zijn dat je misschien niet lang meer naar Lokeren zal kunnen komen kijken", zei Roger Lambrecht tegen de LSF-afgevaardigden. De boodschap is duidelijk : er zit niets anders op dan achter het beleid van alleenheerser Lambrecht te staan. Sporting Lokeren is zijn project en hij heeft de touwtjes in handen.

Lambrecht benadrukte nog eens dat hij het heel spijtig vindt dat hij Ariël Jacobs heeft moeten ontslaan : "Ariël Jacobs was een gentleman, een harde werker en zorgde ervoor dat alles steeds 100% in orde was". De voorzitter besefte dat de supporters heel ontevreden begonnen te worden en dat de situatie van Jacobs onhoudbaar was, dus met het logische gevolg dat Jacobs eruit moest. Hij besefte ook dat het tijd was om een open gesprek te hebben met de supporters om het ongenoegen van de supporters te bedaren.

De supporters zitten namelijk met vele vragen over bijvoorbeeld de transferpolitiek, het jeugdbeleid en het bestuur. Over het transferbeleid was Lambrecht kort : "De aankopen die Lokeren doet worden alleen door mij betaald, als het kan komt dat geld uit de clubkas, en anders uit mijn eigen zak." Hiermee wou hij duidelijk maken dat transfers niet gebeurden opdat sommige bestuurders er financiële belangen zouden bij hebben. De grote man in het transferbeleid is Willy Verhoost : hij heeft vele connecties en kan zo uit Afrika goedkope spelers met talent overbrengen naar België. Hij wordt betaald per maand en kreeg enkel bij het doorverkopen van Aristide Bancé (foto) een procentje.

De voorzitter lichtte ook de pijnpunten in zijn team toe. Hij ziet dat het middenveld niet genoeg uitgebalanceerd is en vooral dat de spitsen het doel niet vinden. Hij vindt ook dat zijn spelers te weinig lopen en dat is nu net een heel belangrijke factor in een goeddraaiend team. "Maar met de opstelling moei ik mij niet. De trainer is de baas, hij stelt de ploeg op. Ik geef soms wel mijn mening aan de trainer maar stel geen spelers op." Hij zegt ook dat Lokeren pech kende met zijn aankopen. Spits Patiyo Tambwe behoort tot de beste spelers in Congo en ook in de voorbereiding op dit seizoen scoorde hij regelmatig. Op basis daarvan kreeg hij een contract, maar nu lijkt het even niet te lukken voor hem.

Voor de huidige slechte resultaten zijn er ook nog andere oorzaken. Het seizoen begon heel goed voor Lokeren met een 9 op 15. Het basiselftal staat mooi op papier, maar de laatste weken zijn er weer blessures in het team geslopen en zo zakte het team wat weg. Ook enkele sterkhouders, zoals Hasi en Filipovic, zakten wat weg. De situatie is echter nog niet dramatisch. Gent bewees vorig seizoen dat je nog iets kan rechtzetten met een goede terugronde en de verschillen in het klassement zijn nu ook nog niet zo groot. Volgende week komen er enkele spelers terug uit blessure en vanaf dan moet het weer beter gaan.

Wat ook moet meehelpen aan de heropstanding, is een goede coach. Roger Lambrecht hoopt dat Muslin wil terugkeren, want hij heeft veel vertrouwen in de Serviër na zijn korte periode bij Sporting vorig seizoen. Muslin veroverde het vertrouwen van de tandem Verhoost-Lambrecht. Lambrecht zei ook nog het volgende over zijn bestuur : "Ik vind dat zolang ik alles betaal, ik geen inspraak moet dulden. Toen ik bij Sporting in het bestuur kwam werden alle taken netjes verdeeld over een tiental personen. Als er moest geïnvesteerd worden haakte men echter één na één af, zodat ik alleen overbleef."

Een ander belangrijk aspect bij een voetbalclub is de jeugdwerking. Misschien moet de voorzitter wat meer geld steken in de eigen jeugd en wat minder in Afrika gaan speuren. Lambrecht maakte meteen duidelijk dat de jeugdwerking belangrijk is voor Lokeren. Lokeren beschikt over enkele jeugdinternationals en die worden goed beschermd. Jongens als Nill De Pauw en Stefan Deloose kregen al een contract en spelers als Overmeire en Clappaert zijn zelfs doorgestoten tot de A-kern. Killian Overmeire is een vaste waarde sinds vorig seizoen, Kwinten Clappaert heeft de capaciteiten om in het eerste elftal te komen, maar de combinatie met zijn studies is voorlopig nog wat lastig.

De voorzitter is ook niet bang voor de beperking op buitenlanders die er binnenkort wel zal komen. "Met De Vroe, Mich Van Hoey, De Winne en Overmeire hebben we al vier spelers uit de eigen jeugd. En met Doll erbij nog een vijfde Belg. Ik denk dat Anderlecht en enkele andere toppers er meer mee zitten. Zij proberen alvast om de boel te vertragen. Zie je Anderlecht het met zijn eigen jeugd al opnemen tegen AC Milan?"

Op korte termijn wil Lambrecht nu zo snel mogelijk een oplossing. Lokeren zal volgens hem zeker niet degraderen. Hij hoopt daarbij de steun te krijgen van Slavo Muslin. Hij zal ook enkele transfers doorvoeren in de winterstop. Er is nog een nieuwe nummer 10 nodig, want Runar Kristinsson stopt ermee. Ook loopvermogen op het middenveld moet er nog bijkomen en natuurlijk scorende spitsen. Voorzitter Lambrecht hoopt dat de supporters tevreden zijn met zijn openhartigheid en zegt dat hij openstaat voor alle vragen van de fans.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties