Vandendriessche kop van jut bij Cercle

Kristof Blomme
| 0 reacties
Vandendriessche kop van jut bij Cercle
Foto: © SC

Zaterdag speelde Cercle in een degradatietopper 2-2 gelijk tegen Beveren. Vooral doelman Francky Vandendriessche, die bij de tweede goal zwaar in de fout ging, was kop van jut bij de eigen aanhang.

Nog voor de partij begonnen was werd Vandendriessche al op de korrel genomen door de eigen supporters. Na zijn fout bij het tweede doelpunt was het hek helemaal van de dam. "Ik kreeg een vieze terugspeelbal. Ik kon de bal in de tribune trappen, maar dan wist ik dat ik het stadion over me heen zou krijgen, dus probeerde ik het elegant op te lossen, met alle gevolgen vandien. Nadien werden de negatieve reacties alleen maar erger."

Vandendriessche heeft het moeilijk met de huidige situatie bij Cercle, in zoverre zelfs dat hij denkt aan vertrekken. "Bij Moeskroen werd ik zeven seizoenen lang op handen gedragen. Hier word ik bij het minste foutje telkens genadeloos de grond ingeboord. Ik weet niet wat me nu te doen staat. Ik dacht al aan vertrekken ondanks mijn nog lopende contract tot 2008. Ik denk echter niet dat een transfer tijdens de winterstop tot de mogelijkheden behoort. Het is toch bijzonder erg dat je al om kwart voor acht door de eigen achterban op de korrel genomen wordt. Gelukkig kan ik op de steun van de ploegmaats rekenen", aldus een aangeslagen Vandendriessche. 

Zowel Vandenbussche als Pivaljevic namen het openlijk op voor hun doelman. Bram Vandenbussche, een Cercleman bij uitstek, noemde het gedrag van de supporters Cercle-onwaardig. Pivaljevic stak de hand ook in eigen boezem. "Het is bijzonder gemakkelijk om alle schuld in de schoenen van Francky te schuiven. Akkoord hij gaat in de fout, maar over mijn misser in de beginfase, wanneer ik gewoon moét scoren, wordt niet meer gesproken achteraf. Dit is het trieste lot van een doelman."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties