Spanje wereldkampioen na paspoortfraude?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Spanje wereldkampioen na paspoortfraude?
Foto: © SC

Het zou wel eens kunnen dat de Spaanse nationale ploeg voor spelers onder de 20 jaar alsnog tot wereldkampioen wordt uitgeroepen van het WK -20 jaar van 2003 dat in de Verenigde Arabische Emiraten werd georganiseerd.

Wat is er nu aan de hand? In een artikel in de Braziliaanse krant Folha de São Paulo staat dat de Braziliaanse club Figueirense zijn middenvelder Carlos Alberto uit de selectie heeft gezet omdat hij paspoortfraude zou gepleegd hebben. Volgens het artikel zou Carlos Alberto niet geboren zijn in 1983 maar vijf jaar eerder in 1978.

Carlos Alberto maakte echter ook deel uit van de Braziliaanse selectie voor spelers onder de 20 jaar dat deelnam aan het WK in 2003. Brazilië klopte toen op 19 december Spanje met 1-0 nadat Fernandinho vier minuten voor affluiten de winnende treffer had aangetekend. Door dit artikel bestudeert de wereldvoetbalbond FIFA of het mogelijk is om Spanje alsnog de wereldtitel toe te kennen want Carlos Alberto zou in 2003 niet 20 maar 25 jaar geweest zijn. De middenvelder speelde overigens alle duels behalve de finale.

Als Carlos Alberto de paspoortfraude toegeeft, dan riskeert hij een gevangenisstraf van één tot vijf jaar en is zijn voetbalcarrière zo goed als voorbij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties