Analyse Genk met moed richting topper

Thomas Dubois
| 0 reacties
Genk met moed richting topper
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk zal dit jaar heel dicht bij de titel komen. Dat kunnen we na een derde van de competitie wel stellen, de club van Hugo Broos verloor dit seizoen nog geen enkele keer en kent op de juiste momenten geluk. Genk is niet altijd de betere, maar slaagt er toch altijd in om het verschil te maken, zelfs al liggen ze zonder. Genk speelde al twee keer kampioen, dat had het toen te danken aan een sterk spitsenduo. Ook dit jaar kan het rekenen op drie superspitsen die efficiëntie aan werkkracht koppelen. Genk won afgelopen weekend met 0-1 op het veld van Westerlo, Westerlo was de betere ploeg maar miste de kansen, Genk niet.
 
Anderlecht ging al voor de bijl, Standard werd met een gelijkspel in bedwang gehouden. Volgende week staat Club Brugge op het menu in het Fenixstadion. De voorbije jaren ging Club er telkens verliezen. Club heeft nu al een achterstand van negen punten. Om een goede zaak te doen moet Club winnen. Het zal dan alvast beter moeten spelen of zaterdagavond tegen Charleroi. Club won wel met 2-0 van Charleroi, maar sprankelend was het allemaal niet. Charleroi speelde wel met de botte bijl en het mag een wonder heten dat er geen zware blessures vielen. Club houdt aansluiting met het nummer twee Anderlecht dat vier punten meer heeft.
 
Anderlecht speelde een stugge wedstrijd tegen Cercle Brugge, maar won toch met 2-0. Het begin kenmerkte zich door de vele slordigheden en Anderlecht had geluk dat het al na een kwartier op een diefje kon scoren. Mbo Mpenza, die voor de verandering nog eens mocht starten, stifte de bal over Vandendriessche. Cercle kwam beter in de wedstrijd, maar het was Boussoufa die de veilige 2-0 kon vastleggen. Anderlecht behoudt een kloof van vijf punten met leider Racing Genk. 
 
Onderaan zijn de dagen van René Trost bij Lierse wellicht geteld. De trainer verrichtte gekkenwerk vorig seizoen door de club nog te redden van degradatie. Dit seizoen kreeg hij van bij het begin de kans, zonder veel succes want Lierse heeft na twaalf speeldagen twee schamele puntjes. Trost is geliefd in Lierse, zowel bestuur als supporters dragen hem extra-sportief op handen ondanks de slechte resultaten. Een trainer moet echter niet sympathiek zijn, een trainer moet met het nodige materiaal trachten een ploeg op het veld te zetten dat resultaten kan halen. Gebeurt dat niet, dan zijn de gevolgen navenant. De emmer is vol en wacht op de laatste druppel. Het ontslag lijkt logisch, maar of het zin heeft valt af te wachten. Lierse verloor zaterdagavond de degradatietopper tegen Sint-Truiden met 4-0 en heeft acht punten achterstand op het nummer zeventien, Sint-Truiden. Vanczak was de grote man bij STVV met twee doelpunten.
 
Drie wedstrijden eindigden op een 1-1 gelijkspel. Germinal Beerschot kon alweer niet winnen tegen tien man. Het kwam wel op voorsprong, maar Wouter Vandendriessche maakte in het begin van de tweede helft de treffer van Sterchele ongedaan. Moeskroen speelde thuis gelijk tegen Lokeren, Lokeren kwam al na drie minuten op voorsprong maar Toyes kon in het slotkwartier nog gelijkmaken. Roeselare blijft ongeslagen in eigen huis. De ploeg van trainer Dirk Geeraerd won drie keer en speelde drie keer gelijk. Dit keer tegen Brussels.
 
Beveren brak de goede reeks van AA Gent en doet een goede zaak in het klassement. De Waaslanders hebben nu veertien punten en staan aan kop in de rechterkolom. Badjan scoorde even na het uur het enige doelpunt van de wedstrijd. Bergen kon Standard geen punten afsnoepen. Het werd een wedstrijd vol sensatie, Standard liep 0-2 uit maar kreeg het toch nog vrij moeilijk. Karel Geraerts werd de man van de wedstrijd, hij scoorde twee keer. Bij een 1-3 tussenstand kon Zoko een kwartier voor tijd Bergen opnieuw in de wedstrijd brengen. Renard kreeg het nog moeilijk, maar zwichtte niet.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties