Vrasene nekt leider Eeklo

Gentil Dossche

Dat FC Vrasene de ploeg in topvorm is toonde de nieuwkomer tegen (ex) leider FC Eeklo. Goudhaantje Kenny Raaymakers liet de bezoekende verdediging alle kleuren van de regenboog zien.

FC Vrasene en FC Eeklo boden de talrijke toeschouwers een wervelend en boeiend kijkstuk, echte propaganda voor het voetbal. De bezoekers schoten het snelst uit de startblokken en trokken direct op zoek naar de openingstreffer. Al na minder dan tien minuten kon Eeklo aan het juichen. Joren Hebberecht was er als de kippen bij om zwak uitverdedigen af te straffen. De thuisploeg was niet van slag en nog voor het halfuur waren de rollen omgedraaid. Davy Verbeke scoorde de verdiende gelijkmaker uit een collectieve aanval. Doelman Davy Bracke moest zich opnieuw gewonnen geven toen, wie anders dan, Kenny Raaymakers zijn 12de van het seizoen binnenknalde. De Waaslandse topspits voelde zich opnieuw in zijn nopjes en bleef een echte gesel voor de bezoekers.

Vooral in de tweede helft dolde Kenny met Eeklo, maar scoren zat er niet meer in. Davy Bracke toonde zich eens te meer een waardig sluitstuk. De bezoekers trokken tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker. Noch Dino Ruffolo, noch Ronny Tresonie of Steven De Maesschalck konden de bordjes in evenwicht brengen.

FC Vrasene
Branny Deck, Glenn Maes, Joeri Vanderveken, David Penneman, Lenny Janssens, Andy Janssens, Tim Van Elst, Kenny Raaymakers, Christof De Breucker, David Verbeke (79’ Geert Mariman), Christophe D’ Eer

KFC Eeklo
Davy Bracke, Gunther Verslype, Joachim Hebberecht, Ronny Tresonie, Joren Hebberecht, Steven De Maesschalck, Kurt Mertens (43’ Dino Ruffolo), Marc Minnaert (63’ Walid Dhakouanu), Lansana Syllah, Kristof Van de Velde (77’ Jean Miron), David Lootens.

Doelpunten: 0-1 Joren Hebberecht (7’), 1-1 David Verbeke (19’), 2-1 Kenny Raaymakers (25’)