Israël en Kroatië brengen spektakel

Dirk Pieters

Israël en Kroatië zorgden woensdagavond voor een hele leuke wedstrijd. Uiteindelijk trokken de bezoekers aan het langste eind. Het werd 3-4 en dat had Kroatië vooral te danken aan Eduardo Da Silva, die met drie treffers de gevierde man was bij de bezoekers.

Israël kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In de zevende minuut zorgde Roberto Colautti voor de openingstreffer. Lang duurde het feest niet want nog voor de rust stonden de bezoekers al op voorsprong. Tien minuten voor de pauze schoot Darjo Srna vanop de stip de gelijkmaker binnen en vier minuten later rondde Da Silva een goed uitgevoerde counter uitstekend af.

Na tien minuten in de tweede helft zorgde opnieuw Da Silva voor de 1-3. Yossi Benayoun zorgde opnieuw voor spanning door de aansluitingstreffer te scoren. De bezoekers konden rekenen op een uitstekende Da Silva, die de stand op 2-4 bracht. In de slotfase van het duel kreeg Israël door een treffer van opnieuw Colautti nog hoop de op de gelijkmaker, maar Kroatië hield stand en maakte een einde van de ongeslagen reeks in Tel Aviv van Israël in de afgelopen zeven jaar.

Kroatië heeft nu tien punten uit vier wedstrijden, gevolgd door Rusland met acht punten. Engeland, Macedonië en Israël hebben nu allen zeven punten. [TH]