Licentiemanager start aan eerste ronde

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Licentiemanager start aan eerste ronde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roland Tis, de licentiemanager van de Belgisch Voetbalbond, is begonnen aan zijn ronde bij de achttien eersteklassers. Sinds dit jaar worden de clubs namelijk ook tijdens het seizoen zelf gecontroleerd.

In de nasleep van de zaak-Ye besliste de voetbalbond vorig seizoen om het aantal licentiecontroles op te drijven van één per jaar naar twee. Licentiemanager Roland Tis is afgelopen week begonnen met zijn eerste ronde langs de verschillende clubs. De eersteklassers moeten aantonen dat ze met alle betalingen aan lonen, RSZ, belastingen en het pensioenfonds in orde zijn. Voor de meeste clubs is dat geen probleem, maar als we De Morgen mogen geloven, moeten Lierse en Moeskroen zich toch lichtjes zorgen maken.

Beide clubs kregen vorig seizoen pas na beroep hun licentie toegewezen en worden daarom nu extra in het oog gehouden door de licentiemanager. De bond gunt de clubs die vorig jaar moeilijkheden hadden nu wel extra tijd om alles in orde te brengen en daarom kwamen eerst probleemloze clubs als Racing Genk, Westerlo en Club Brugge aan de beurt. 

Als clubs niet in orde zijn, zullen ze daarvoor bestraft worden. Die clubs mogen namelijk geen transfers doen in de winterstop. Licentiemanager Tis liet alvast weten niet veel medelijden te zullen hebben bij het uitvoeren van de huidige controles.

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties