Rovers geplaatst voor volgende ronde

Luc Goderis

Feyenoord heeft ook zijn tweede wedstrijd in groep E van de Uefabeker niet kunnen winnen.  In De Kuip eindigde de wedstrijd tegen Blackburn Rovers op een scoreloos gelijkspel.  De Rotterdammers, die eerder ook tegen Bazel de punten deelden, kregen wel voldoende kansen om de wedstrijd te winnen, maar doelman Brad Friedel keepte weeral eens op hoog niveau.  De Rovers zijn dankzij het punt al zeker van de volgende ronde.

Blackburn, met ex-PSV'er André Ooijer als kapitein, kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar Shabani Nonda stuitte op doelman Henk Timmer.   Feyenoord speelde tot halfweg de eerste helft zeer onzeker en kreeg geen poot aan de grond op het middenveld.  Naarmate de rust in zicht kwam acteerden de Nederlanders steeds beter en kreeg Angelos Charisteas de beste kans.  Na een fraaie passeeractie stuitte hij op Brad Friedel.

Na de pauze was Feyenoord de betere ploeg, maar de Nederlanders misten scherpte voor doel.  Charisteas kon een voorzet van Danny Buys net niet binnenwerken en even later werd een inzet van Stijn Huysegems door de Amerikaanse doelman gekeerd.

De Rovers speculeerden duidelijk op de 0-0, maar in de slotfase kwam Feyenoord toch nog bijna met lege handen te staan toen Robbie Savage nipt voorlangs schoot.

De Rotterdammers tellen na het gelijkspel nu twee punten uit twee wedstrijden en zijn nog allerminst zeker van de volgende ronde.  De Rovers overwinteren wel Europees en behoren na nieuwjaar bij de laatste 32 teams in de Uefabeker.