Milan wint in Coppa

AC Milan heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de volgende ronde van de Coppa Italia. De Milanese ploeg had de heenwedstrijd met 4-2 gewonnen en ook in Brescia waren ze met 2-1 te sterk voor de thuisploeg.

Coach Ancelotti was gerust in een goede afloop en nam daarom maar liefst zeven jeugdspelers mee. Brescia nam het eerst initiatief en dreigde via Stankevicius en het jonge talent Hamsik. Het was echter Milan dat na een kwartier de score opende. Een hoekschop van Gourcuff werd door Borriello verlengd en Ricardo Oliveira (foto) kopte de bal in doel. Nog geen vijf minuten later leek de wedstrijd helemaal gespeeld toen Davide Zoboli onder druk van Borriello een voorzet van Gourcuff in zijn eigen doel devieerde. Twee minuten voor rust scoorde Brescia aan de goede kant van het net. Marek Hamsik trapte een voorzet van Possanzini binnen na een razendsnelle counter-aanval.

In de tweede helft ging het spel goed op en neer, werden er ook kansen afgedwongen, maar tot scoren kwam geen van beide ploegen meer. Bij Milan misten Brocchi, Oliveira en Gilardino de kansen terwijl aan de overkant Del Nero en Jadid de weg naar de netten niet vonden. Brescia kwam nog het dichtst bij een doelpunt in de 73ste minuut maar de kopbal van Zoboli scheerde de dwarslat.

Brescia: Viviano; Santacroce (67’ Fiumicelli), Cortellini, Mareco, Zoboli; Hamsik, Jadid; Stankevicius, Colombo (55’ Cerci), Alfageme (59’ Del Nero); Possanzini

AC Milan: Kalac; Bonera, Simic, Kaladze (46’ Darmian), Antonelli (63’ Gilardino); Brocchi, Pirlo, Jankulovski; Gourcuff; Ricardo Oliveira, Borriello (77’ Bottini)

auteurs: Maarten Vandenabeele en Bart Tamsyn