Milde straf voor Vermeersch

Milde straf voor Vermeersch
Foto: © SC

Herinnert u het zich nog? Op 28 oktober, tijdens AA Gent-FC Brussels, liep voorzitter van laatsgenoemde club, Johan Vermeersch het veld op toen hij niet akkoord was met een beslissing van de scheidsrechter. Hierbij overhandigde hij zijn jas aan de scheids. Aangezien Vermeersch niet op het officiële scheidersrechtblad stond, had hij geen recht om zowel de neutrale zone als het veld te betreden. De wedstrijd werd stilgelegd gedurende vijf minuten, terwijl Vermeersch uit het stadion werd gezet.

Indien een supporter dit zou gedaan hebben, zou dit een stadionverbod en een boete betekenen. De Gentse politie maakte een proces-verbaal op en dus zou Vermeersch gestraft worden. En die straf is nu bekend. Een milde straf werd het weliswaar. Het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft besloten dat Vermeersch tot 30 juni 2007 niet meer in de neutrale zone mag komen bij voetbalwedstrijden. Hij kreeg ook een boete van 2.500 euro effectief.

Er werd proces-verbaal opgemaakt door de Gentse politie, zodat Vermeersch ook nog door het gerecht gestraft kan worden. Hij riskeert een stadionverbod en nog eens een fikse boete voor inbreuken op de voetbalwet. [AN]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties