Marc Degryse legt het uit in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Marc Degryse legt het uit in Studio 1
Foto: © SC

Op zondag 3 december blikt Frank Raes in Studio 1 terug op de vijftiende speeldag. Hij wordt bijgestaan door twee doorwinterde kenners: Filip Joos en Piet den Boer. Samen bespreken ze de opvallendste voetbalmomenten van het weekend.

Zondagavond sluiten Club Brugge en Lierse in het Herman Vanderpoortenstadion de vijftiende speeldag af. Club moet zondag winnen om de aansluiting met de top niet te verliezen. Voor rode lantaarn Lierse kan enkel een stunt soelaas brengen. Zal Club Brugge voldoende hersteld zijn na de Europese nederlaag tegen het Turkse Besiktas? Frank vraagt het aan Marc Degryse, sportleider van de Bruggelingen. Degryse moest vorig seizoen na een moeilijke start zijn vriend Jan Ceulemans ontslaan. Uiteindelijk werd zijn club nog derde in het eindklassement. Het was het slechtste resultaat in elf jaar. Ook dit jaar begon Club Brugge niet overtuigend aan het seizoen. Degryse geeft zijn mening over de zondagwedstrijd en de toekomst van Club Brugge.

In 'Pinanti is Pinanti' zijn deze week twee Beverse kampioenen aan de beurt: Jean-Marie Pfaff en Ronny Martens. Doelman Jean-Marie Pfaff wordt bestempeld als één van de grootste doelmannen die België ooit gekend heeft, zoniet de grootste. Waar hij ook onder de lat stond, Jean-Marie werd overal op handen gedragen. Zijn grootste successen haalde hij met Beveren, Bayern München en de nationale ploeg. Ronny Martens begon in 1977 zijn carrière bij Anderlecht. Begin jaren '80 verhuisde hij naar SK Beveren. Aan de zijde van Paul Theunis en Heinz Schönberger werd hij er in 1983 bekerwinnaar. Het succes bleef duren: één jaar later werd Beveren landskampioen. Scoren zat Martens in het bloed. In 1985 werd hij bij AA Gent topscorer in de eerste klasse met 23 doelpunten. Vandaag is de gewezen spits trainer bij Svelta Melsele en parkwachter op het Bloso-domein in Hofstade.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties