Zeven partijen in hoogste klasse

Kristof Blomme
| 0 reacties
Zeven partijen in hoogste klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond staan er in de Jupiler League zeven matchen op het programma. Leider Genk ontvangt in het Fenixstadion Lokeren. Door het puntenverlies van Anderlecht vrijdag, kan Genk de kloof weer uitbreiden tot zes punten. Ook Standard kan naderen, dan moet het op eigen veld wel Westerlo verslaan. AA Gent, dat evenveel punten telt als Standard, neemt het op tegen Sint-Truiden. Onderin staan zowel Cercle Brugge als Zulte Waregem voor een belangrijke thuismatch tegen respectievelijk Germinal Beerschot en Moeskroen. Roeselare moet op Schiervelde Bergen, de voorlaatste in de stand, kloppen. Brussels en Charleroi kruisen de degens al om 18 uur. 

Racing Genk kan een goeie zaak doen in het klassement. Mits winst wordt de kloof met Anderlecht immers opnieuw zes punten. Lokeren, dat dertiende staat in het klassement, is onder Cossey al vier matchen ongeslagen. Muslin zit pas vanaf volgende week op de bank. Bij de thuisploeg zijn Moons, Claessens, Soley, Ogunjimi en Bosnjak geblesseerd. Mikulic en Pocognoli zitten een schorsingsdag uit. Vandooren komt zo op de linksachter te staan. Bailly raakt op tijd fit en neemt dus plaats onder de lat. Lokeren moet het doen zonder Milojevic, Joao Carlos en Traoré. Achterin wordt Carlos vervangen door De Winne. Kristinsson speelt in steun van eenzame spits Maznov. Scheidsrechter is de Nederlander Braamhaar

Standard speelt op Sclessin de topper tegen Westerlo. Beide ploegen delen immers de vierde plaats. De ploeg die de drie punten weet te pakken komt naast Club Brugge op de derde plaats. Bij Standard zijn Junior en Oussalah geblesseerd. Rapaic zit zijn tweede en laatste schorsingsdag uit. Areias komt terug uit schorsing, terwijl ook Conceiçao weer fit is. De Camargo en Jovanovic beginnen voorin. Bij Westerlo zijn Ntuka, Neve, Vervoort, Vanarwegen en Convalle out. Modubi moet geschorst toekijken. Voorin speelt topschutter Ogunsoto

Ook Gent telt evenveel punten als Standard en Westerlo. De Buffalo's ontmoeten Sint-Truiden. De Limburgers klommen dankzij de overwinning vorige week naar de tiende plaats. Het telt wel nog steeds slechts drie punten meer dan Bergen. Bij Gent zijn Martens, Laybutt, Foley en De Ridder geblesseerd. Foley wordt vervangen door Zewlakow. Azofeifa is geschorst. De Beule, die vorige week geschorst was, begint opnieuw in de basis.

Om 18 uur kijken Brussels en Charleroi elkaar in de ogen. De Brusselaars staan op de elfde plaats, Charleroi is zevende. Bij Brussels blijven Haydock, Colpaert, Pinelli en De Troetsel out. Kargbo is nog steeds geschorst. Stojanovic begint als enige spits aan de partij. Charleroi moet het doen zonder Akpala, Akgül, Bakari en Diallo. Verder kan Mathyssen op iedereen rekenen. 

Cercle Brugge ontvangt in het Jan Breydelstadion Germinal Beerschot. De Bruggelingen staan op de vijftiende plaats, met amper één punt meer dan de voorlaatste in de stand. De drie punten zijn dus broodnodig. Germinal Beerschot staat relatief veilig op de achtste plaats. Al blijft de kloof met de achtervolgers niet groot. Bij Cercle zijn aanvallers De Smet, De Sutter en Pivaljevic geblesseerd. Hierdoor komt de jonge Wittesaele bij de kern. Ook Artz blijft sukkelen met een blessure. Dekelver acteert wellicht als enige spits. Germinal Beerschot moet het doen zonder De Wree, De Roeck, Quinteros, Colman, Wamfor, Vermeerbergen en Okoro. Voorin houdt De Wilde Sterchele gezelschap, waardoor Cavens naar de bank verhuist. 

Ook Zulte Waregem moet absoluut de drie punten thuishouden. Het staat zestiende met evenveel punten als Cercle. Tegenstander Moeskroen is negende met drie punten meer. Bij de West-Vlamingen blijven De Vlieger en De Brul out. Leleu, Minne, Vigil en Mrdja halen de selectie niet. Janssens begint weer op de bank. Moeskroen speelt zonder Ba, Martin en Descamps. Verder lijkt iedereen fit. Voorin moet Custovic in de gaten gehouden worden. Hij scoorde al negen keer. 

Roeselare tenslotte ontvangt Bergen op Schiervelde. Tussen beide ploegen is er een kloof van drie punten. De thuisploeg kan dus een uitstekende zaak doen in het klassement. Bij Roeselare zijn Annys en Eloi niet fit. De Vleeschauwer keert terug uit schorsing. Oyen mist nog wedstrijdritme. Bij Bergen is Zoko geschorst. Nibombe, de boomlange centrale verdediger, blijft out. Wamberto begint opnieuw in de basis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties