Kan Muslin nu winnen van Zulte-Waregem?

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Kan Muslin nu winnen van Zulte-Waregem?
Foto: © SC

Zaterdagavond zullen de Lokeren-supporters terug hun geliefde coach Slavoljub Muslin langs de zijlijn zien staan. Zijn eerste echte opdracht is echter niet simpel : hij moet het opnemen tegen de jongens van Francky Dury, die hem zijn job bij Lokomotiv Moskou kostten. Muslin zal waarschijnlijk een beroep doen op Gunther Van Handenhoven, die samen met Muslin mooie tijden kende vorig seizoen.

Voorzitter Lambrecht heeft lang op hem moeten wachten, maar Slavoljub Muslin is uiteindelijk toch naar Lokeren gekomen. De Serviër tekende nu voor 2,5 jaar en steekt zijn gezamenlijke ambities met Roger Lambrecht niet onder stoelen of banken. Volgend jaar top-5, het jaar daarna Europees, vele Belgische voetbalsupporters dromen ervan. Als het van Muslin afhangt zullen de Waaslanders een topclub worden.

Maar dan moet de Serviër Lokeren eerst uit de gevarenzone zien te krijgen. Sporting staat voorlopig veertiende, drie punten boven de degradatiezone. Zijn eerste taak is echter niet gemakkelijk : hij treft het Zulte-Waregem van Francky Dury, waaraan hij niet de beste herinneringen heeft. Essevee schakelde namelijk Lokomotiv Moskou, waar Muslin toen trainer was, uit in de Uefa-cup. Dit was de druppel voor de Russen en ze zetten de kale man op de keien.

Meer slechte herinneringen uit de match Lokeren - Zulte-Waregem van vorig jaar. Lokeren ging thuis met 2-3 de boot in, in de periode dat Muslin er nog trainer was. Het was een felbevochten match met wisselende kansen, harde duels, kaarten en doelpunten, maar uiteindelijk hielden de West-Vlamingen stand. Slavoljub Muslin wil dus eindelijk eens winnen van Zulte-Waregem, ookal zei hij al dat hij niet aan eerdere confrontaties met het team zal denken. Het is alleszins een verrassend degradatieduel, dat beide ploegen maar beter winnen om uit de problemen te komen.

En Muslin zal waarschijnlijk beroep doen op Gunther Van Handenhoven. Van Handenhoven werd in de zomer van 2005 naar Lokeren getransfereerd, waar hij in de eerste seizoenshelft van het seizoen 2005-2006, sterke prestaties neerzette. Zijn trainer was toen Muslin. De Belg raakte echter snel geblesseerd en moest geopereerd worden aan de knie. Hij was voor een lange tijd out, maar dit seizoen kon hij al enkele keren invallen. Nu lijkt hij onder Muslin weer vertrouwen te krijgen en de kans is groot dat hij voor het eerst sinds lang weer in de basis staat.

Van Handenhoven vervangt waarschijnlijk Killian Overmeire, die out is tot de winterstop. Filipovic zal waarschijnlijk terug op zijn favoriete linksachterpositie mogen spelen, Maznov krijgt waarschijnlijk de steun van good old Kristinsson in de spits. Nog een opvallende naam in de kern van Lokeren is die van Ali Bouab. Deze Marokkaan kwam vorig seizoen samen met linksback en landgenoot El Mouataz naar Lokeren op aanraden van Muslin, maar de centrale verdediger was voortdurend geblesseerd. Er wordt echter gezegd dat Bouab de opvolger van Joao Carlos kan worden in de verdediging. 
      
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties