Komt Standard straks in Amerikaanse handen?

Komt Standard straks in Amerikaanse handen?
Foto: © SC

Komt voetbalclub Standard Luik straks in Amerikaanse handen? Dat zou wel eens kunnen want Robert Louis-Dreyfus, aandeelhouder van Standard en de Franse club Olympique Marseille, praat momenteel in Parijs met een Amerikaan. De Frans-Zwitserse zakenman wil zich ontdoen van de twee voetbalclubs waarin hij lange tijd fors heeft in geïnvesteerd.
 
In Olympique Marseille investeerde Dreyfus zo’n tweehonderd miljoen euro maar die hebben hem geen glorie, titels, prijzen of een imago opgebracht, maar wel een rechtzaak en een veroordeling voor transferfraude.
 
De Amerikaan rond wie het zou gaan is George Gillett. Deze steenrijke Amerikaan probeerde al eens Liverpool over te nemen, maar dat mislukte. Gillett zou 130 miljoen euro willen neertellen voor de twee clubs. Dat is dus minder dan dat Louis-Dreyfus destijds investeerde, maar volgens de Franse media is het niet zo dat hij hoopt al zijn investeringen te kunnen terugwinnen. Louis-Dreyfus wil de twee teams gewoon verkopen voor ‘een goede prijs’. Een definitieve beslissing kan verwacht worden tegen het einde van deze week. Volgens de krant Le Soir die het verhaal vandaag publiceert, ontkent Standard deze geruchten.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties