Cartier krijgt nog twee matchen tijd

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Cartier krijgt nog twee matchen tijd
Foto: © SC

Het gaat FC Brussels sportief niet zo goed voor de wind. Na een sterke competitiestart is de club uit de hoofdstad afgegleden naar de kelder van de rangschikking. Voor Brussels-voorzitter Johan Vermeersch rinkelt de alarmbel. De Franse coach Albert Cartier krijgt van de preses na de winterstop twee wedstrijden de tijd om aan te tonen dat zijn team progressie heeft geboekt. En bovenal zal dat vooral punten moeten opleveren.

"Met een 6 op 39 is dat toch logisch", vindt Vermeersch die trouwens niet alleen de resultaten in vraag stelt. "De medische staf merkte tijdens de evaluatie op dat ons trainingsregime te zwaar weegt. Daardoor hadden we steeds veel geblesseerden. Ik heb altijd geloofd in de aanpak van de Fransen, die spelers al erg vroeg heel intensief doen trainen, maar nu moet ik toch eens gaan nadenken over die keuze", aldus de Brussels-preses in Het Nieuwsblad.

Of een koerswijziging ook het einde van Cartier zou betekenen, wil Vermeersch niet gezegd hebben. "Het is waar dat ik de trainer enkel gekozen heb omdat hij de exponent is van het Franse systeem, maar ik verdedig dat nog steeds. Toch zit ik met de opmerking van de medische staf".

Tenslotte verraste Vermeersch nog met de opmerking dat de voorbije maanden flink op zijn gezondheid hebben gewogen. "Het voorzitterschap wordt steeds moeilijker combineerbaar met mijn andere activiteiten. Toch denk ik niet aan een stap terug. Integendeel, misschien moet ik me nadrukkelijker met de kleedkamer moeien", besluit de West-Vlaamse bouwondernemer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties