Vanavond tweede poging voor Supercup

Vanavond tweede poging voor Supercup
Foto: © SC

Vanavond doen landskampioen RSC Anderlecht en bekerwinnaar SV Zulte-Waregem in het Constant Vanden Stockstadion een tweede poging om te bepalen wie de Supercup op zijn palmares mag bijschrijven. De eerste poging in juli viel letterlijk in het water door de overvloedige regen. De wedstrijd werd toen tijdens de rust stopgezet. De vraag is wie er nu nog - eind december en op het einde van de heenronde - nog wakker ligt van deze match.

Bij SV Zulte-Waregem is voorzitter Willy Naessens maar matig enthousiast. "We willen de Supercup wel graag winnen, maar als we verliezen zal ik er geen traan voor laten en zal ik er 's nachts ook niet van wakker liggen", zegt hij in Gazet van Antwerpen. Coach Francky Dury zal die mening waarschijnlijk wel delen want hij laat enkele sterkhouders rusten en geeft jongere elementen een kans. Aanvallers Cédric Roussel en Tim Matthys starten vanavond op de bank.

Bij de Brusselaars hetzelfde verhaal al is Anderlecht-coach Francky Vercauteren vooral misnoegd over de timing van de wedstrijd. "Deze wedstrijd valt op een slecht moment. Ik kan er niet zeker van zijn dat sommige spelers al met andere bestemmingen in hun hoofd zitten", aldus Vercauteren die toch wil dat zijn spelers scherp staan en ambitieus blijven want voor de Brusselaar is dit voor Anderlecht het moment om al meteen de eerste prijs van het seizoen binnen te halen.

Vercauteren zal net als zijn collega enkele sterkhouders laten rusten. Zo neemt hij zeker geen risico met Nicolas Frutos. Ook achter de namen van Mbo Mpenza en Mbark Boussoufa staan nog grote vraagtekens. Mohammed Tchité en Nicolas Pareja doen sowieso niet mee want zij zijn geblesseerd.

Wie nog graag naar het stadion wil en nog geen kaartje voor de wedstrijd gekocht heeft. Geen paniek, er zijn nog maar zo'n 10.000 plaatsen verkocht.

Aftrap: 20u.15
Scheidsrechter: Dhr. Serge Gumienny

Vermoedelijke opstellingen:
RSC Anderlecht: Zitka, Juhasz, De Man, Van Damme, Deschacht, Biglia, Vanderhaeghe, Hassan, Goor, Boussoufa en Mbo Mpenza
SV Zulte-Waregem: Bossut, Van Steenbrugghe, Dindeleux, Leleu, Buysse, Verscheure, Vandermarliere, D'Haene, Vandendriessche, Datti en Gonzales-Vigil

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties