Is Emile Mpenza ontslagen bij Al-Rayyan?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Is Emile Mpenza ontslagen bij Al-Rayyan?
Foto: © SC

Is Emile Mpenza ontslagen bij zijn Qatarese club Al-Rayyan? Als we de doorgaans zeer goed geïnformeerde website www.middleeastfootball.com mogen geloven, is dat wel het geval. Om de betrouwbaarheid van deze website even aan te tonen: het was de eerste bron die de transfer van Mpenza van Hamburg naar Al-Rayyan bekendmaakte tien dagen voor de overgang officieel werd bevestigd.

Nu meldt Het Nieuwsblad dat de site bekendgemaakt heeft dat Mpenza en zijn Poolse ploegmaat en vriend Jacek Bak er mogen ophoepelen. De Qatarese club zoekt vers bloed en zet beide spelers stante pede op straat. Mpenza zou slecht liggen in de Arabische spelersgroep en bovendien te weinig renderen als doelpuntenmaker. Emile Mpenza scoorde in veertien wedstrijden amper drie keer en dat vinden de sjeiks allesbehalve goed. Al-Rayyan heeft titelambities maar prijkt nu pas op de vierde plaats in de Q-League waar het al op zeventien punten volgt van Al-Sadd. 

Verschillende managers hebben een maand geleden al de opdracht gekregen in Europa versterking te zoeken. Er moeten vijf nieuwe spelers bij, onder wie zeker één verdediger en één spits. De Spanjaard Diego Tristan wordt al genoemd als de opvolger van Mpenza.

Rachid Tajmout, de manager van Mpenza, lachtte die geruchten in een reactie weg. "Dat gerucht over het ontslag van Emile komt van een supporterssite. Ik ben momenteel in Qatar omdat ik hier moet werken. Ik zeg u dat Emile gewoon meetraint. Er zijn geen problemen. Vrijdag speelt hij gewoon mee in de competitie. Denk je dat ze hier zo gek zijn dat ze iemand zullen ontslaan die elke week in de ploeg staat?", aldus Tajmout.

De Golf Cup staat in het Midden-Oosten voor de deur en dat is traditioneel koopjestijd bij de sjeiks. Daarom is het geen zeldzaamheid dat spelers er de gouden handdruk krijgen. Ook bij Al-Ain gaat het momenteel niet zo goed en wil men een nieuwe lading Europese voetballers importeren. Dat betekent dat ook Nenad Jestrovic moet vrezen voor werkloosheid. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties