Moeskroen schiet wakker op transfermarkt

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Moeskroen schiet wakker op transfermarkt
Foto: © SC

Eersteklasser Excelsior Moeskroen heeft moeilijke maanden achter de rug op financieel gebied, maar de investeerders uit Kazachstan hebben blijkbaar gezorgd voor serieus wat ademruimte. Ondanks het transferverbod dat de club heeft gekregen tot licentiemanager Roland Tis is langsgeweest, wil de club uit Henegouwen toch een flink woordje meespreken op de transfermarkt. Zo zouden Mbo Mpenza, Yves Vanderhaeghe en Grégory Dufer op het verlanglijstje staan.

Moeskroen ziet het dus groots. De club moet wel nog eventjes wachten op het geld uit Kazachstan en tot 10 januari mag het geen transfers doen. Vandaag al wordt er met Anderlecht gepraat over een mogelijke overgang van spits Mbo Mpenza. Mocht deze transfer doorgaan, dan is het al de tweede keer dat de aanvaller terugkeert naar waar het allemaal voor hem begon. Les Hurlus zullen binnenkort ook praten met Yves Vanderhaeghe over een mogelijke terugkeer naar Le Cannonier. Dan moeten de Henegouwers wel afrekenen met de concurrentie van KSV Roeselare. Vanderhaeghe heeft van de West-Vlamingen al een voorstel op zak.

Verder wil Moeskroen ook werk maken van Grégory Dufer. De Karolo is overbodig bij Club Brugge en mag vertrekken. Dufer heeft ook zelf al aangegeven weg te willen uit het Jan Breydelstadion.

Tenslotte staat er onvermijdelijk ook een Kazak op het verlanglijstje van les Mouscronnais. Het zou gaan om Eduard Sergienko. Die speelde in augustus ook mee met Kazachstan tegen de Rode Duivels toen de wedstrijd eindigde op 0-0. De 23-jarige middenvelder komt uit voor FK Astana en speelde in eigen land eerder ook al voor Ordabasy Shymkent. [AN]    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties