Genk levert ons half topelftal

Yves Dekoning
| 0 reacties
Genk levert ons half topelftal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler League 2006-2007 bereikte de winterstop en de heenronde zit er op. Tijd dus om het topelftal van het eerste luik van de competitie voor te stellen. Maar liefst 2169 voetballiefhebbers brachten een geldige stem uit in onze verkiezing. Niet toevallig werd massaal gestemd op spelers van competitieleider Racing Genk. De Limburgers leveren maar liefst vijf van de elf voetballers: Logan Bailly, Hans Cornelis, Sebastien Pocognoli, Wauter Vrancken en Tom Soutaers.   

Standard presteerde goed na de trainerswissel en rukte op naar de vierde plaats. De voetbalkenners beloonden hiervoor twee Rouches (Oguchi Onyewu en Sergio Conceiçao) met een plekje in het topelftal van de heenronde. Gent prijkt momenteel op een derde positie en volgens de voetbalfans is dat vooral te danken aan trainer Georges Leekens en verdediger Dario Smoje

Bij titelverdediger Anderlecht speelden twee nieuwkomers constant op hoog niveau. Mohammed Tchité en Lucas Biglia werden beloond met een plekje in ons sterrenteam. Van Club Brugge werd slechts één speler in de superploeg gestemd: goalgetter Bosko Balaban



We zetten het topelftal even op een rijtje, alsook per positie de spelers die het net niet haalden.

Doelman

Logan Bailly (54%) toonde zich in zijn eerste seizoen in de basis bij Racing Genk een secuur sluitstuk. Als KRC moest pompen, kon het altijd rekenen op knappe interventies van de -jarige durfal. Bailly keepte zo sterk dat Stijn Stijnen (23%) misschien zelfs voor zijn plaats bij de Rode Duivels moet vrezen. De doelman van Club Brugge eindigde op geruime afstand tweede in de enquête. Anderlechtkeeper Daniel Zitka (18%) blonk ook uit, en is onze derde doelverdediger.  


Linksachter

Sebastien Pocognoli speelde een sterke heenronde bij leider Racing Genk. De linksback toonde een ware vechtersmentaliteit en zette mening defensie onder druk met zijn rushes. Hierdoor had Pocognoli een belangrijk aandeel in het spel bij Genk. Hij haalde 45% van de stemmen. Hiermee scoorde de 19-jarige winger beter dan Gentenaar Nicolas Lombaerts (24%) en Anderlechts Olivier Deschacht (16%). De Belgische linksbacks deden het dus goed in de eerste helft van het seizoen. 


Rechtsachter

Ook rechtsback Hans Cornelis komt uit voor Racing Genk. De 24-jarige verdediger behaalde maar liefst 65% van de stemmen. Niet alleen stond hij zijn mannetje op verdedigend vlak, maar hij trok ook vaak ten aanval en zette enkele strafschoppen om. Op twee vinden we een verdediger van Standard, Frederic Dupré (19%) toonde zich een ware aanwinst voor de Rouches. Bij AA Gent figureerde Guillaume Gillet (5%) schitterend op de linksachter.


Centrale verdedigers

Oguchi Onyewu (42%) is veruit de beste verdediger in de Belgische competitie. Hij miste enkele duels door een blessure, maar toonde zich altijd dé rots achterin bij Standard. De 24-jarige Amerikaan wil zijn carrière op een hoger niveau verder zetten en hij lijkt klaar voor die stap. 

Centraal achterin krijgt ook de 28-jarige Dario Smoje (16%) een plaatsje. De Gentse sterkhouder lijkt bij zijn zevende club uit te groeien tot een onmisbare pion. Hij hield nipt Jean Philippe Caillet (14%) uit de ploeg. Bij Club Brugge speelde Philippe CLement (12%) een sterke heenronde. Ook Mohammed Sarr (Standard) en Daan Van Gijseghem (Moeskroen) lieten zich positief opmerken als verdedigers.


Linksmidden

Tom Soetaers speelde bij Racing Genk de pannen van het dak. De 26-jarige winger wist vijf keer de netten bol te zetten en tekende voor even veel assists. Hij was één van de absolute uitblinkers van de heenronde en dat werd door 59% van de stemmers erkend. Christophe Gregoire (30%) was duidelijk ook één van de betere wingers deze herfst. Niet toevallig haspelt hij zijn matchen af voor AA Gent. Bart Goor (5%) bleef een vaste waarde bij Anderlecht. Het leverde hem een eervolle vermelding op.


Rechtsmidden

Het was spannend, maar uiteindelijk kozen de meeste mensen (33%) voor Sergio Conceiçao. Standard was stuurloos zonder zijn kapitein, maar hij kreeg na afloop van zijn schorsing de trein terug op de rails. Met twee doelpunten, maar vooral zeven assist bewees de 32-jarige Portugees alweer zijn waarde. Fabien Camus (31%) blonk uit bij Charleroi, maar moest nipt de duimen leggen voor Coneiçao. Thomas Chatelle (14%) maakte op de Genkse rechter flank het mooie weer. 


Centrale middenvelders

Anderlecht speelde vrij wisselvallig, maar Lucas Biglia (25%) presteerde altijd op hoog niveau. De 20-jarige Argentijn is duidelijk één van de grootste talenten in onze competitie. Hij begon als aanvallende middenvelder, maar werd in één klap omgeschoold tot controlerende middenvelder. Hij bleek die rol perfect aan te kunnen.

Naast Biglia is centraal op het middenveld plaats voor Wouter Vrancken (17%). Bij Sint Truiden en Gent toonde hij al zijn talent, maar bij Genk kwam dat nog meer tot uiting. De 27-jarige Limburger is schitterende opbouwende stofzuiger. Bij de centrale middenvelders waren er een hele hoop kandidaten die de topploeg net niet haalden. Standardspelers Karel Geraerts (12%) en Marouane Fellaini (7%), Bruggelingen Jonathan Blondel (9%) en Sven Vermant (6%), Anderlechtenaar Mbark Boussoufa (8%) en Genkenaar Wim De Decker (7%) grepen er net naast.   


Aanvallers

Mohammed Tchité was meteen goed op dreef dit seizoen. Hij trof voor Anderlecht al twaalf keer raak in competitie. De 22-jarige Kongolees kwam over van concurrent Standard en bleek een gouden transfer. Tchité wil de Belgische nationaliteit verwerven. Wordt hij de redder van de Rode Duivels? Hij kreeg alvast een plaatsje in de aanval van de topploeg van 26% van de voetbalkenners. 

De tweede plaats in de spits was enorm duur. Bosko Balaban (14%) trok erg nipt aan het langste eind. Net als Tchité wist hij twaalf keer de weg naar doel te vinden. De 28-jarige Kroaat stond vaak ter discussie, maar blijft uiteindelijk toch één van de beste aanvallers in de Jupiler League. Balaban hiel nipt een resem goalgetters af. Ivan Bosnjak (13%) nam Racing Genk vaak op sleeptouw, maar mist de rest van het seizoen door een zware blessure. Bij Gent zorgde Adekanmi Olufade (13%) voor de doelpunten. Bij Westerlo kwam Patrick Ogunsoto (10%) goed voor de dag, terwijl Francois Sterchele (10%) bij Germinal Beerschot het mooie weer maakte.


Trainer

Ons topelftal zal onder leiding staan van Georges Leekens. De 57-jarige Limburger dirigeerde AA Gent naar een knappe derde plaats in de Jupiler League. Hij slaagde er met relatief bescheiden middelen in te wedijveren met Racing Genk, Anderlecht, Standard en Club Brugge. De oud-bondscoach heeft bij de Buffalo's de sportieve touwtjes stevig in handen. Volgens 40% van de stemmers was hij de beste trainer van de heenronde. 

Ook Jacky Matthijssen (20%) leverde met een beperkt kapitaal een schitterende prestatie. Hij loodste Charleroi naar de zesde plek in de stand en de Zebra's spelen nog steeds mee voor de Europese tickets. Op drie vinden we Hugo Broos (18%) terug. Hij stuurde Racing Genk naar de eerste plaats.  


Winnaar van de filmtickets is Joris Beliën. De redactie heeft reeds contact opgenomen met de gelukkige. Hij mag de tickets binnenkort in de bus verwachten. Veel plezier in de bioscoop.   

            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties