Maradona boos op club van zijn hart

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Maradona boos op club van zijn hart
Foto: © SC

Diego Maradona is boos op Boca Juniors, de club van zijn hart. Vooral voorzitter Mauricio Macri moet het ontgelden bij Pluisje. Macri haalt volgens de voormalige Argentijnse vedette de ene stommiteit na de andere uit. "Er zijn dingen waarin ik heel veel verschil van Macri", aldus Maradona.
 
Zo is Maradona niet te spreken dat de club de dochters van VS-president George Bush uitnodigde in La Bombonera, het stadion van Boca Juniors. Maradona staat er om bekend erg anti-Bush te zijn. "Macri heeft nagelaten de maffia (lees: Bush) aan te pakken en hij heeft de dochters van Bush in een shirt van Boca Juniors gehesen", aldus de fervente aanhanger van Cuba-president Fidel Castro.
 
Maar Maradona vindt het nog erger dat Macri op sportief gebied een aantal foute beslissingen heeft genomen. De Boca-voorzitter liet coach Alfio Basile begin dit seizoen opstappen om hem bondscoach van Argentinië te laten worden en stelde als vervanger Ricardo Lavolpe aan. Daar was Maradona het niet mee eens en hij heeft gelijk gekregen. Boca verspeelde in het kampioenschap een riante voorsprong en moest uiteindelijk in een testmatch de titel in de Apertura nog prijsgeven aan Estudiantes de la Plata.
 
Ten slotte noemt Maradona ook nog de verkoop van goudhaantje Fernando Gago aan Real Madrid een blunder. Gago was de lieveling van Maradona. "Ik heb nog gezegd: wacht er mee want Boca kan veel meer voor hem vangen en toch hebben ze hem nu al verkocht", besluit een ontgoochelde Maradona.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties