STVV wint eerste match op oefenkamp

Mario Lelievre

STVV won vrijdagmiddag met het kleinste verschil van de Duitse tweedeklasser Unterhaching. Ook al startten de Duitsers furieus en moest Bart Deelkens meermaals de meubels redden, toch kunnen we spreken over een gevleide eerste overwinning voor de kanaries in Antalya.

STVV werd in de aanvangsfase van de eerste helft weggedrukt door de tegenstander en Deelkens moest toen al meermaals redding brengen. Het was pas na een kwartier dat geel-blauw er voor het eerst uitkwam via Peter Van Houdt, deze schoot voorlangs. Ook rond het half uur verscheidene kansen voor de kanaries van ondermeer Asanda Sishuba en Kris Buvens. In de slotminuut kwamen de kanaries op voorsprong na een prachtig afstandsschot van Marc Hendrikx, 1-0.

Tijdens de rust werden Buvens en Landry Mulemo vervangen door Henri Munyaneza en Cephas Chimedza. Henk Houwaart schoof ook Sander Debroux naar de rechts- en Vilmos Vanczak naar de linksback en ging met twee spitsen spelen. Door de inbreng van Chimedza kregen de kanaries vleugels, al was er in de tweede minuut balverlies van Nicky Hayen maar Deelkens kon erger verkomen. Nadien was het al STVV wat de klok sloeg met vooral kansen van de ingevallen Munyaneza en Sishuba. Na goed een half uur spelen in de tweede helft kwam Hamdi Bouslama Sishuba vervangen. Vlak nadien weer alle hens aan dek voor Deelkens, die wederom enkele prachtig reddingen brachtt. In de laatste minuut kwam Nils Prud'Homme Vanczak nog vervangen die een kwetsuur opliep.