Al Ahly weet na 2,5 jaar weer wat verliezen is

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Al Ahly weet na 2,5 jaar weer wat verliezen is
Foto: © SC

Al Ahly, de grootste Egyptische voetbalclub, weet na 2,5 jaar weer wat het woord verliezen betekend. De leider in de Egyptische voetbalcompetitie verloor van El Ismaily met zware 3-0-cijfers. Op die manier kwam een einde aan een unieke ongeslagen reeks van Al-Ahly. El Ismaily is trouwens de ex-club van de nieuwe RKC-trainer Mark Wotte.

El Ismaily-aanvaller Mohammed Fadl zal de geschiedenisboeken ingaan als de man die het grootste aandeel had in het afbreken van de reeks. Hij scoorde twee doelpunten. 

Al Ahly, natuurlijk ook de winnaar van de Afrikaanse versie van de Champions League, had sinds juli 2004 niet meer verloren. Toen ging de club onderuit in de Egyptische bekerfinale tegen Arab Contractors. De laatste competitienederlaag van Al Ahly staat zelfs nog iets vroeger genoteerd. In mei 2004 verloren ze toen van aartsrivaal El Zamalek. We willen hierbij wel vertellen dat de prestaties van Al Ahly op de wereldbeker voor clubteams niet meetellen.

De nederlaag heeft verder weinig gevolgen voor de Egyptische topclub. De club uit de hoofdstad Caïro blijft gewoon de stand aanvoeren in de competitie, maar het gat met de nummer twee bedraagt nu maar zes punten meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties