Lokeren overwint KV Kortrijk moeizaam

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Lokeren overwint KV Kortrijk moeizaam
Foto: © SC

Lokeren is volop bezig met de voorbereiding voor de terugronde van de competitie. Terwijl er druk wordt onderhandeld, werkte het een oefenmatch af tegen KV Kortrijk. Lokeren bleek nog heel wat werk voor de boeg te hebben.

Lokeren werkte zondagnamiddag een oefenwedstrijd af op het veld van KV Kortrijk. Bij Lokeren speelden twee nieuwkomers mee : Grégory Dufer en Ivan Jovanovic. Lokeren begon aan de wedstrijd met zijn voorlopige basiself. Opvallend daarin zijn de twee aanvallende middenvelders Kristinsson en nieuwkomer Jovanovic en als enige spits Goran Maznov. De eerste helft was erg flauw : Kortrijk kon het meest dreigen, maar scoorde niet. Bij Lokeren was vooral de bedrijvige Dufer opvallend, hij leverde mooie voorzetten af en was gevaarlijk vanuit de tweede lijn.

Ook opvallend in de Lokerse basis was Ali Bouab. De Marokkaan zit al een tijdje bij de Waaslanders, maar speelde amper door zijn vele blessures. Hij is een centrale verdediger, maar ook als verdedigende middenvelder kan hij bekoren : ook hij scoorde bijna vanuit de tweede lijn. Een minpunt was de vroegtijdige wissel van de Braziliaanse klasbak Carlos : hij moest het veld verlaten na alweer een blessure. Carlos ligt dus misschien weer voor een tijdje in de lappenmand. In de eerste helft was er nog gevaar van de kant van Killian Overmeire maar hij trapte naast, Kortrijk kwam alleen voor Lokeren-doelman De Vroe, maar die redde zijn team knap.

Bij de rust en in de loop van de tweede helft wisselde Lokeren enkele keren, waardoor onder andere youngsters Kwinten Clappaert en Milan Stojanovic hun kans kregen. Het was echter Kortrijk dat de 1-0 maakte : Ivica Jarakovic, ex-AA Gent, scoorde met een vrije trap. Twintig minuten voor tijd wisselde Kortrijk-coach Hein Van Haezebrouck dan bijna zijn totale ploeg door beloften, waardoor Lokeren in de match kon komen. Camara, matchwinnaar tegen Club Brugge, zorgde met één van zijn vele individuele acties voor een mooie assist, Patiyo Tambwe kon niet meer missen en maakte gelijk. Even later won Lokeren zelfs nog : Tambwe toonde dat hij toch wel kan scoren en schoof een bal mooi in de hoek. Hopelijk kan de Congolees zich eindelijk ook bewijzen in de Jupiler League.

Bij Lokeren maakte rechtsmidden Grégory Dufer dus een goede indruk, de Serviër Jovanovic toonde dat hij technisch sterk is, maar zijn duelkracht en snelheid moeten beter. Hij lijkt wel een goede vervanger te zijn voor legende Runar Kristinsson, die er na dit seizoen mee stopt. Ondertussen heeft Dufer ook officieel zijn contract ondertekend bij de Waaslanders, hij wordt voor 6 maanden uitgeleend door Club Brugge. Marcel Mbayo zijn contract ligt ook al een tijdje klaar, maar hij moest nog terug naar Congo om enkele problemen met zijn visum in orde te brengen. Jovanovic zal ook tekenen binnenkort en dat voor 4,5 seizoen. Spits Alen Skoro werd ondertussen wel al doorgestuurd : zijn contract zou te zwaar wegen en Lokeren zit immers in verregaande onderhandleingen met twee andere spitsen, waarvan ze de namen nog niet willen vrijgeven.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties