Analyse Moeskroen: Custovic de held

Dirk Pieters
| 0 reacties
Moeskroen: Custovic de held
Foto: © SC

Algemeen
Opnieuw een analyse van een eersteklasser. Vandaag is het de beurt aan Moeskroen. Les Hurlus doen het in de competitie niet echt slecht, maar de ploeg van Gil Vandenbrouck hoopt op het einde van het seizoen toch enkele plaatsjes hoger te staan. Enkele plaatsjes hoger moet lukken als de club steeds op topschutter Custovic kan rekenen. De aanvaller was goed voor bijna 50% van alle doelpunten. Mocht hij wegvallen ziet het er erg somber uit voor Les Hurlus.

Vorig seizoen en nieuwkomers

Vorig seizoen speelde Moeskroen de bekerfinale maar verloor die uiteindelijk tegen Zulte Waregem en er volgde nog meer pech. De club had alle moeite van de wereld om de licentie te halen. Financiële problemen, de problemen met Paul Put en Ye en ga zo maar door. De voorbereiding van het nieuwe seizoen verliep niet super en enkele goede spelers verlieten Le Cannonier. Siljak, Zewlakow en Dimbala werden verkocht en in de plaats kwamen enkele onbekende buitenlanders. 

Competitiestart

Over de competitiestart van Moeskroen kunnen we het allemaal eens zijn. Het was veel beter dan iedereen had verwacht. De club schoot uit de startblokken met een zeven op negen en ook daarna bleef het verrassend goed gaan. Enkel tegen Germinal Beerschot (6-2) en Club Brugge (5-1) kende het een uitschuiver. Tegen Racing Genk en Anderlecht pakte het één punt en Moeskroen blikte ook Westerlo in met 4-0. Toch was er één grote domper tijdens de goede start van Moeskroen. Demba Ba brak zijn scheenbeen en verschillende spelers van Moeskroen konden op dat ogenblik de tranen niet ophouden. Misschien het einde van een goede voetballer. Vlak voor de winterstop stapte de voozitter van Moeskroen op en wou de club samenwerken met investeerders uit Kazachstan. Dat was nog niet alles want Moeskroen is de enige club die (voorlopig) geen transfers mag doen tijdens de winterstop. De licentiecommissie gaf de club geen toestemming om enkele spelers aan te kopen.

Vervolg seizoen

Over het vervolg van Moeskroen kunnen we heel kort zijn. In de problemen zal het nooit komen, maar toch is de club veel te afhankelijk van spits Custovic. Als hij de doelpunten blijft maken ziet het er nog vrij goed uit voor Moeskroen. [TH]         
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties