'Sonck halen was geen goed idee geweest'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Sonck halen was geen goed idee geweest'
Foto: © SC

Willy Reynders, de technisch directeur van competitieleider RC Genk, zegt vandaag in de krant Het Laatste Nieuws dat hij het geen goed idee vond om Wesley Sonck terug te halen naar het Fenixstadion. "Sonck had de ploeg te veel in de schaduw gezet", aldus Reynders.

Willy Reynders haalde niet Sonck, maar de Braziliaan Jackson Coelho als vervanger voor de langdurig geblesseerde Kroaat Ivan Bosnjak. "Het was vooral geluk hoor. In oktober had ik twee keer met hem gepraat", geeft Reynders toe. "Genk neemt geen enkel risico. Op sportief en financieel vlak spelen we veilig, want we huren Coelho van Flamengo. Eigenlijk zaten we ook erg dicht bij Wesley Sonck. De gesprekken met hem waren al vergevorderd, maar toen zei zijn trainer (Jupp Heynckes, nvdr) dat hij niet meer mocht vertrekken", ging Reynders verder.

"Voor de fans was een terugkeer van Wesley Sonck schitterend geweest. Ik had echter mijn bedenkingen. Sonck zou te veel de aandacht trekken en zo zet je een ploeg in de schaduw. Dat is, als je het mij vraagt, een probleem", besluit Reynders. [AN]    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties