Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Freethiel
Beveren pakt één punt, Cavens rood
Dirk Pieters

Germinal Beerschot heeft dan toch één punt gaan halen op de Freethiel. De ploeg van Marc Brys speelde 1-1 gelijk, al zat er voor de bezoekers iets meer in. Germinal Beerschot stond lange tijd op voorsprong, maar Dissa zorgde een kwartier voor tijd voor de verdiende 1-1. In de slotfase pakte Cavens nog een tweede gele kaart en dus rood.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en het duurde dan ook even voor de eerste echte kans er kwam. Gervinho kreeg een rebound in de voeten en schoot hard op doel, maar Germinal Beerschot-doelman Luciano was er net op tijd bij om de bal in hoekschop te duwen. Ook de bezoekers staken de neus aan het venster, maar de kopbal van Sterchele was niet hard genoeg. Ook op het einde van de eerste helft waren de beste kansen voor Beveren, maar zowel Gervinho als Macquet konden het niet afmaken; zo bleef het logischerwijs 0-0.

De eerste kans na de rust was meteen raak. Colman trapte de bal tot bij Dheedene, die hard uithaalde en de 0-1 op het bord zette. Amper drie minuten later stond het bijna gelijk, maar opnieuw was Luciano bij de pinken. Op het uur was daar opnieuw Gervinho, maar dit keer stond Dheedene op de juiste plaats om de bal van de lijn te halen. Het doelpunt kon niet uitblijven en een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Dissa trapte een afgeweken bal tegen de touwen; 1-1. In de slotfase kreeg Jurgen Cavens, die alweer niet kon scoren, een tweede gele kaart.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen niets op in het klassement. Beveren blijft onderaan bengelen, terwijl Germinal Beerschot mooi in de middenmoot staat. [AN]