Speeldag: Speeldag 18
Stadion: RewirpowerStadion
Mainz wint zespuntenduel
Philippe Crols

De degradatietopper tussen Bochum en Mainz was voor beide teams uiteraard heel belangrijk. De rode lantaarn trok na negentig minuten spelen aan het langste eind. Het won met het kleinste verschil en mocht vooral doelman Wahce heel dankbaar zijn.

Bochum trok meteen ten aanval. Pogingen van Misimovic en Gekas brachten Mainz echter niet zozeer in de problemen. Even later kwamen de bezoekers dreigen. De nieuwe doelman van Bochum, Drobny, was paraat op een schot van Zidan. Diezelfde Drobny bracht ook redding op de inzet van Andreasen. Toen waren we echter al halverwege de eerste helft. Op het halfuur kwam Bochum nog eens aanvallend voor de dag. Gekas dwong Wache tot het verrichten van een goede redding. Tien minuten voor rust sloeg Mainz dan toe. Een voorzet van Szabics werd door Rose in doel gekopt, 0-1 en de rode lantaarn op voorsprong. Daarmee gingen de twee teams ook rusten.

Aanvankelijk was er in de tweede helft weinig gevaar te noteren. Op het uur wist Bochum pas voor het eerst te dreigen in die tweede periode. Wache moest zijn kunnen tonen op de inzet van Epalle. Een echt offensief van Bochum kwam er eigenlijk niet. Het was integendeel Mainz dat nog de beste mogelijkheden bij elkaar voetbalde. Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers toch tot twee maal toe goed weg. Wache moest in twee minuten tijd evenveel keer met een goede redding uitpakken op twee pogingen van Misimovic. Even later mocht onze landgenoot Van Hout dan invallen. Die pakte meteen uit met een uitstekend schot, maar Wache redde zijn ploeg. Dat deed hij diep in blessuretijd nog eens, maar nu op de poging van Gekas. Mainz bleef overeind en boekte dus een immens belangrijke zege.