Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Weserstadion
Bremen beent Schalke opnieuw bij
Philippe Crols

Werder Bremen staat opnieuw op gelijke hoogte van Schalke 04. Het won zijn thuiswedstrijd van Hannover 96. Na een moeizame eerste helft werd er uiteindelijk toch een makkelijke 3-0-overwinning geboekt.

Bremen kwam voor eigen volk al snel op voorsprong. Na een uitstekende voorzet van Klose opende Borowski na vier minuten de scoren. Toch was Hannover niet aangeslagen. De ervaren Tarnat was na twintig minuten zelfs heel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot spatte uiteen op de dwarsligger. Later gingen ook Balitsch en Bruggink hun kans, maar scoren deden ze niet. Ook Werder voetbalde nog enkele kleine mogelijkheden bij elkaar, maar echt overtuigend was het allemaal verre van in die eerste helft. Rusten deden we dan ook met die krappe 1-0.

Borowski probeerde als eerste in de tweede helft doelman Enke te vloeren, maar die was paraat. Dat moest hij even later ook zijn op een poging van Almeida. Dan kende de wedstrijd een beslissende fase. Iets over het uur tikte Wiese een schot van Rosenthal op de lat. Een minuut later stond het 2-0. Klose bereidde de goal voor, Almeida werkte het zaakje af. Twee minuten later kreeg de thuisploeg dan een strafschop. De kans voor Klose om een doelpunt te maken, maar hij miste. Die 3-0 was wat later toch een feit toen Mertesacker op een vrijschop van Diego zijn ex-club de genadestoot gaf. Daarna kabbelde de wedstrijd rustig voort en werd Werder niet meer in de problemen gebracht.