D. Zultse VV - F. Merkem 0 - 3

Guillaume Belaey
| 0 reacties
D. Zultse VV - F. Merkem  0 - 3
Foto: © SC

D. Zultse vv slaagt er terug niet in om van rechtstreekse concurrenten te winnen. Beide clubs konden voor de wedstrijd een lang lijstje van afwezigen voorleggen.  Bij Zultse vooral de doelvrouwen Libbrecht, Cortvriend en Heyse.  Door het verlies tegen Merkem komt D. Zultse vvop de te mijden 13e plaats (barrage).  De volgende wedstrijden blijven dus voor geel-groen super belangrijk. 
De eerste kans was nochtans voor Zultse.  Marijke De Rouck wordt aangespeeld en legt af voor Bianka Ternier.  Haar schot gaat echter onbegrijpelijk naast.  Het eerste Merkemse gevaar komt na 13’.  De getrapte hoekschop wordt door Merkem over het doel gekopt.  Zultse probeert te voetballen maar is veel te slordig in opbouw.  Hierdoor lijdt het veel balverlies en moet het oppassen voor de snelle Westvlaamse tegenprikken.  Eén van die tegenprikken zorgt voor het openingsdoelpunt.  Rebecca Dierick gaat op de flank door, zoekt de dubbelpas met Ellen Louagie en plaatst de bal naast Ameye binnen.  Zultse is wat van slag, Merkem wordt nog gretiger en beheerst de rest van de 1e helft.  Hieruit vloeit één grote kans.  Een vrije trap wordt door Ameye gestuit en in de rebound schiet Lien Vanassche over.
 
In de tweede helft probeert Zultse het tij te doen keren.  Een schot van Laurence Marchal wordt door Finet gepareerd en daarna door de Merkemse verdediging weggewerkt.  Zultse drukt nu wat maar gebruikt teveel tussenstations waardoor Merkem de tijd krijgt om alles goed gesloten te houden.  De grootste Zultse gevaren zijn dan ook via vrije trappen.  Annelies Demeijer haar vrije trap belandt op de deklat terwijl even later de vrije trap van Marijke De Rouck door Fien Decabooter over het doel getrapt wordt.  Merkem prikt af en toe tegen.  De ingekomen Sofie Verdonck draait zich vrij maar gelukkig voor Zultse besluit ze naast.  Slechts uitstel want een terugspeelbal is voor Zultse fataal.  Evy Ameye krijgt de bal naar haar verkeerde voet toegespeeld en Lien Vanassche aarzelt niet om de 0-2 op het bord te plaatsen.  Zultse probeert de situatie nog te doen keren maar werkt niet af.  Bianka Ternier besluit naast en een schot van Marijke De Rouck wordt gepakt door Finet. 

Ellen Louagie bezegelt het lot van Zultse volledig met een doelpunt in het dak van het doel.  Zultse reageert nog één keer.  Een schot van Marijke De Rouck wordt door Finet gepareerd en in de rebound sjot Sofie De Puydt de bal net over de dwarsligger.
Merkem was vinniger en gretiger op Zultse en pakte zo ook de belangrijke volle buit mee naar West-Vlaanderen.
 
Zultse : Evy Ameye, Elien Ameye, Deplhine Cael (41’ Eva Van Daele), Fien Decabooter, Sofie De Puydt, Laurence Marchal, Jolien Badie (63’ Evi Wallez), Bianka Ternier, Lore Vandeghinste, Annelies De Meijer, Marijke De Rouck
 
F. Merkem : Celine Finet, Sarah Verschaeve, Josefien Plaetevoet, Caroline Ameloot, Joke Darras, Ellen Louwagie, Rebecca Dierick (67’ Sofie Verdonck), Jasmine VanYsacker, Leen Bekaert (82’ Emilie Vermeersch), Stephanie Flou (78’ Annelies Willemijns)
 
Doelpunten : 22’ 0-1 Sofie Dierick, 71’ 0-2 Lien Vanassche, 86’ 0-3 Ellen Louwagie
     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties