chaCharleroi
bevBeveren
0-1
21' Gervinho
1-1
2-1
Datum: 24/02/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi klopt Beveren op valreep
Kristof Blomme
| 0 reacties
Charleroi klopt Beveren op valreep
Foto: © SC

Charleroi heeft Beveren verslagen met 2-1. De Karolo's hadden het moeilijk, maar invallers Akpala en Akgül zorgden toch nog voor de drie punten. Charleroi komt opnieuw op gelijke hoogte van Club Brugge. Beveren blijft voorlaatste met twintig punten. 

Na zeven minuten kwam Charleroi voor het eerst opzetten. Copa kon een poging van Orlando verijdelen. Even later verlengde Kéré een hoekschop van Christ over doel. Op het kwartier dreigde Beveren voor het eerst. Lardenoit dropte het leer voor doel, waar Gervinho vrij mocht koppen. Luzi had echter een goede redding in huis. Vijf minuten later was het wel raak voor Beveren. Een inworp van Lardenoit kwam bij Gervinho terecht en die aarzelde niet om de 0-1 op het bord te zetten. Ook Charleroi bleef gevaarlijk. Halfweg de eerste periode probeerde Camus het van ver. Zijn poging strandde op de kruising. De laatste kans voor de rust was er één voor de bezoekers. Gervinho slaagde er niet in om Luzi een tweede keer te vloeren. 

Ook na de pauze bleef Gervinho de gevaarlijkste man. Hij trapte op doel, maar Luzi redde knap. Op het halfuur kreeg Beveren de kans om de score te verdubbelen na hands van Ciman in het strafschopgebied. Topschutter Dissa trapte de elfmeter echter naast. Tien minuten voor het einde kwam Charleroi langszij. Invaller Akgül verlengde tot bij Akpala, een andere invaller en die liet Copa kansloos. Even later was Gervinho voor de zoveelste keer gevaarlijk. Opnieuw was Luzi attent. In de slotminuut wist de thuisploeg dan toch het laken naar zich toe te trekken. Na een voorzet van Jovial was het Akgül die de winnende treffer tegen de touwen kopte.