Speeldag: Speeldag 28
Stadion: The Valley
Charlton klopt West Ham in zespuntenmatch
Kristof Blomme

Charlton heeft West Ham overklast in een degradatietopper. De thuisploeg won met ruime 4-0 cijfers. Dankzij deze overwinning telt Charlton nu drie punten meer dan West Ham. Wigan, de zeventiende in de stand, heeft drie punten meer dan Charlton en heeft nog een partij tegoed.

Charlton en West Ham speelden een levensbelangrijke wedstrijd tegen elkaar. Beide ploegen stonden gedeeld voorlaatste met 20 punten. Wigan telde zes punten meer. Charlton kon voor deze partij topschutter Bent en Young recupereren. West Ham moest het doen zonder Boa Morte, Neill en Upson. In de beginfase van de wedstrijd was Charlton de betere ploeg. Halfweg de eerste periode kwam het dan ook op voorsprong. Marcus Bent zette zich door en vond Ambrose voor doel, die aan de tweede paal afwerkte. Tien minuten voor de pauze kon de thuisploeg de score verdubbelen. Thomas kon zich in het strafschopgebied gemakkelijk ontdoen van Davenport. Tegen zijn schot had Green geen verhaal. West Ham kon daar amper iets tegenover stellen. Quashie probeerde het van ver, maar Carson pakte zonder moeite. Vijf minuten voor de koffie leek de partij al helemaal gespeeld. Hasselbaink, die ingevallen was voor de geblesseerde Marcus Bent, speelde Darren Bent aan en de topschutter trof raak, 3-0.

Na de rust kwam Harewood op het veld bij de bezoekers, maar het spelbeeld veranderde niet. Hasselbaink pakte uit met een schitterend schot. Het spatte echter uiteen op de paal. De beste kans van de partij voor de bezoekers kwam er na een vrije trap. De bal van Tevez werd door Carson uit zijn doelvlak geranseld. West Ham kwam nu iets beter in de match. Eerst moest Carson een poging van Davenport onschadelijk maken. Even later kon hij Harewood het scoren beletten. Tien minuten voor het einde was de afgang echter compleet. Ambrose vond Thomas in het strafschopgebied en hij kon tussen vijf verdedigers Green het nakijken geven. Charlton scoorde ei zo na nog een vijfde keer, maar Zheng kopte op de lat.