Standard wint nipt van OHL-A

Dirk Pieters

OHL-A - St.Fém. de Liège: 2-3

De wedstrijd begint met één minuut stilte voor Shelly Kerkckhofs, waarbij gedacht wordt aan haar ouders, haar familie en haar vele vrienden.

Tijdens het eerste kwartier speelde OHL nogal slordig tegen een meer aanvallend ingesteld Standard. Door het slordige spel, vielen er behoorlijk wat fouten te noteren. In de 27ste minuut zette Lenie Onzia een vrije trap mooi over het muurtje. En Kelly Nijns verlengde de bal in doel: 1-0.
Drie minuten later, tijdens een verwarrende fase voor het doel van Kelly Ickmans en dito interceptie, scoorde Kelly Theunissen de 1-1. Alhoewel het bij OHL allemaal zo langzaam ging, viel een corner in het pak voor het Standarddoel. Kelly Nijns zorgde zo voor de 2-1. Dat was meteen ook de ruststand.

Standard kwam meer gedreven uit de kleedkamer. Een counter van Maud Coutereels in de 49ste minuut eindigde in het OHL-doel; 2-2. Een verre vrije trap iets voor het uur, door opnieuw Maud Coutereels, ging binnen in de verste hoek; 2-3.
Deze wending maakte OHL ‘van slag’. Standard speelde de partij verderuit en de stand bleef uiteindelijk 2-3.

Doelpunten: Nijns (27’) 1-0, Theunissen (30’) 1-1, Nijns (35’) 2-1, Coutereels (54’) 2-2, Coutereels (54’) 2-3