Club Brugge trekt naar Het Kiel

Kristof Blomme
| 0 reacties
Club Brugge trekt naar Het Kiel
Foto: © SC

Zondag staat er nog één partij op het programma in de Jupiler League. Om 18 uur ontvangt Germinal Beerschot Club Brugge op Het Kiel. GBe haalt mits winst Roeselare opnieuw bij op de achtste plaats. Club Brugge moet winnen om de derde plaats in het vizier te houden. 

Geminal Beerschot speelt een vrij goed seizoen. Het bevindt zich veilig in de middenmoot van het klassement. Indien het de punten thuis kan houden haalt het Roeselare bij op de achtste plaats. De eerste achtervolgers, Cercle en Zulte Waregem, volgen dan al op zes punten. Bij de thuisploeg blijven Lolo, Vermeerbergen, Monje, Maes, De Wree en Cruz geblesseerd langs de kant. Colman en Monteyne zijn nog twijfelachtig. Voorin wordt het rekenen op Cavens en topschutter Sterchele. Voor Kevin Roelandts is het een speciale partij. Hij wordt door Club uitgeleend aan Germinal Beerschot. 

Blauw-zwart kent een dramatisch seizoen. Het telt op dit moment maar liefst zeventien punten achterstand op leider Genk. Ook Standard, de derde in de stand, telt tien punten voorsprong. Winst is dus absoluut noodzakelijk om alsnog Europees voetbal via de competitie af te dwingen. Gemakkelijk wordt het niet, Club kon dit seizoen in twaalf partijen amper vier keer winnen buitenshuis. Blauw-zwart moet het stellen zonder Stijnen, Valgaeren, Maertens, Blondel, Diallo, Capon en Chavez die geblesseerd zijn. Bovendien is Clement geschorst. Hierdoor komt Priske centraal in de defensie naast Vandelannoite. Terwijl de jonge Lutun zijn debuut maakt op de rechtsachter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties